Μαζικές βολές θα διεξαγάγει η ελληνική αεράμυνα στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ), στο πλαίσιο κοινής άσκησης αντιαεροπορικής άμυνας με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.
Τα ελληνικά συστήματα Patriot PAC-3/2 και Tor-M1 θα εκτελέσουν βολές σε στόχους προσομοίωσης πυραυλικής επίθεσης εναντίον κρίσιμων υποδομών του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η εκπαίδευση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας είναι κρίσιμη και πρέπει να πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς η αεράμυνα, μαζί με την Πολεμική Αεροπορία, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία της χώρας και παρέχει κάλυψη στις κρίσιμες υποδομές των υπόλοιπων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η διαδικασία των βολών ξεκινά τη Δευτέρα και θα διαρκέσει συνολικά τρεις εβδομάδες. Το προσωπικό και τα συστήματα από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ολλανδία έφθασαν στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες και έχουν εγκατασταθεί.

