Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Viking Vision: Το νέο ΠΓΥ του Πολεμικού Ναυτικού, δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη

Viking Vision: Το νέο ΠΓΥ του Πολεμικού Ναυτικού, δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη

0
PHOTO: Eidesvik - Edited by NEMESISHD.GR

Το Πολεμικό Ναυτικό έλαβε πρόσφατα μια σημαντική δωρεά από τον Υποναύαρχο (ε.τ) Πάνο Λασκαρίδη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Η γενναιόδωρη συνεισφορά έρχεται με τη μορφή ενός τεράστιου πλοίου μήκους 105 μέτρων που ονομάζεται Viking Vision, το οποίο διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες ως νέο Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) και για την εκτέλεση διάφορων αποστολών συμπεριλαμβανομένων των ειδικών επιχειρήσεων.

PHOTO: Eidesvik – Edited by NEMESISHD.GR

Αυτή η τελευταία προσθήκη στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να ενισχύσει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες καθώς το πλοίο κρύβει διάφορους άσσους στο μανίκι του.

Ο Υποναύαρχος (ε.τ.) Πάνος Λασκαρίδης, διάσημος φιλάνθρωπος και εφοπλιστής, αναγνώρισε τη σημασία της υποστήριξης των ναυτικών δυνάμεων του έθνους και επέλεξε να συνεισφέρει ξανά με ένα ακόμη σκάφος που μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες αποστολές μετά από τέσσερις συνεχόμενες δωρεές πλοίων όπως το ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ.

PHOTO: ΓΕΝ

Συγκεκριμένα, στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) έχει δωρίσει τα σκάφη Κύκνος(A-484), ένα μικρό εκπαιδευτικό πλοίο το 2014, και τα ΠΓΥ Άτλας (A-471), Ηρακλής (A-472), Αίας (Α-473).

Το εντυπωσιακό μέγεθος του σκάφους επιτρέπει την ανάπτυξη μιας ευρείας γκάμας εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV). Το σκάφος αναμένεται να εξοπλιστεί με πολυβόλα 50cal. αλλά και manpads για την προστασία του, χωρίς να αποκλείεται να δούμε και τοποθέτηση σοβαρότερου οπλισμού.

PHOTO: Eidesvik

Διαθέτει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία εκ πρώτης όψεως για να εκτελεί τις αποστολές του ως Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) και έχει δυνατότητα να «κατεβάσει» αρκετές βάρκες RHIB που καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικές είναι για τις ειδικές επιχειρήσεις της ΔΥΚ / ΔΕΠ.

Η επιβλητική παρουσία του Viking Vision αναμφίβολα θα αυξήσει και την επίδειξη σήμαιας της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, πράγμα πολύ σημαντικό για την περιοχή μας.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Exit mobile version