ΒΕΤΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Όσο είμαι Πρόεδρος δεν μπαίνουν Σουηδία – Φινλανδία στο NATO»

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι οι συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «δεν έγιναν στο επιθυμητό επίπεδο».

Εξηγώντας ότι οι δύο χώρες έχουν προσδοκίες από αυτές τις συζητήσεις, ο Ερντογάν αντιπαρέθεσε ότι δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τις απαιτήσεις της Τουρκίας και τόνισε ότι οι τρομοκράτες ακόμη και τώρα περπατούν στους δρόμους της Στοκχόλμης ενώ η Σουηδία τους προστατεύει.

«Δεν είναι ειλικρινείς ή ξεκάθαροι. Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και να δεχτούμε χώρες που αποδέχονται και τροφοδοτούν τέτοιους τρομοκράτες στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι ένας οργανισμός ασφαλείας», είπε.

ΒΕΤΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Όσο είμαι Πρόεδρος δεν μπαίνουν Σουηδία - Φινλανδία στο NATO»
Photo by FinnishGovernment, CC BY 2.0

«Όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε «ναι» στην είσοδο στο NATO χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται, ότι η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν επίσημα αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ πριν μερικές εβδομάδες, επιδιώκοντας να ενισχύσουν την ασφάλειά τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα: «Ελληνική Υπεροχή»: Σάλος στην Τουρκία με Αμερικανικό δημοσίευμα (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version