"UNO REVERSE" ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τα γεγονότα του 1915 είναι «κενή αντικειμενικότητας», δήλωσε την Παρασκευή ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον.

Ο Σερντάρ Κίλιτς είπε πως η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ βασίζεται σε μια υποκειμενική αφήγηση την οποία οι Αρμένιοι προσπαθούν να μετατρέψουν σε δόγμα.

“Αυτή η δήλωση, που έγινε για λόγους εσωτερικής πολιτικής, δεν έχει ισχύ για εμάς. Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς που προβάλλονται σε αυτήν τη δήλωση”, ανέφερε σε δήλωσή του.

“Παρατηρούμε ότι η ταλαιπωρία περισσότερων από 500 χιλιάδων Μουσουλμάνων που δολοφονήθηκαν από τους Αρμένιους αντάρτες την ίδια περίοδο αγνοήθηκε επίμονα σε αυτήν τη δήλωση. Αυτή η κατανόηση που στερείται δικαιοσύνης και αμεροληψίας πρέπει να αλλάξει από τώρα και στο εξής”, πρόσθεσε.

Σε λεζάντα στο twitter που συνοδεύει τη δήλωση, ο Kilic πρόσθεσε ότι «στερείται αντικειμενικότητας ο αντικατοπτρισμός των γεγονότων του 1915 και αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο».

Η απάντηση του πρεσβευτή ήρθε αφού ο Τραμπ χρησιμοποίησε άλλη μια φορά στο ετήσιο μνήμόσυνο για τη γενοκτονία των Αρμενίων, τον αρμένικο όρο «Meds Yeghern» για να περιγράψει την τραγωδία.

“Αυτή τη μέρα, γινόμαστε μάρτυρες της δύναμη και της ανθεκτικότητας του αρμενικού λαού απέναντι στην τραγωδία.

Είμαι τυχερός που τόσοι πολλοί Αρμένιοι έφεραν τον πλούσιο πολιτισμό τους στις ακτές μας και συνέβαλαν τόσο πολύ στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων των παρασημοφορημένων στρατιωτών, των φημισμένων διασκεδαστών, των διάσημων αρχιτέκτονων και των επιτυχημένων επιχειρηματιών“, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η θέση της Τουρκίας σχετικά με τα γεγονότα του 1915 είναι ότι “οι θάνατοι των Αρμένιων στην ανατολική Ανατολία έλαβαν χώρα όταν ορισμένοι υποστήριξαν τους Ρώσους όταν εκείνοι εισέβαλαν και εξεγέρθηκαν εναντίον των οθωμανικών δυνάμεων.

Μια επακόλουθη μετεγκατάσταση Αρμενίων είχε ως αποτέλεσμα πολλά θύματα”, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Anadolu.

Η Τουρκία αντιτίθεται στην παρουσίαση αυτών των περιστατικών ως «γενοκτονία», χαρακτηρίζοντάς τα ως τραγωδία στην οποία και οι δύο πλευρές υπέστησαν απώλειες.

Πρόσφατα

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Εξουθενώνουμε του Ρώσους σε ολόκληρη τη γραμμή»

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξέδωσε...

Απόφαση ΥΠΑΜ Ρουμανίας: Πρόταση για προμήθεια 48 F-35 σε δύο φάσεις

Η Ρουμανία ξεκινά άμεσα τις κινήσεις για την ενίσχυση...

Σερβία: «Να αναλάβει το ΝΑΤΟ» – Έκκληση Βούτσιτς για Κόσοβο

Μετά από σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στο Κόσοβο, ο...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

F35 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ RAFALE – Η Ελλάδα θέλει και τα δύο μαχητικά

Η Πολεμική Αεροπορία θέλει αδιευκρίνιστο αριθμό F-35 συμφωνά με πληροφορίες απο προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις με την παραγγελια να ξεκινάει την στιγμη που θα αρχισουν να προσγειώνονται μαζικά τα νεα F16 Viper της ΠΑ.

Ναυτική κρούση με επιθετικά ελικόπτερα: Sea Cobra και “Sea Apache”

Εισαγωγή των επιθετικών ελικοπτέρωνΟ αμερικανικός στρατός με βάση τα...