Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

"UNO REVERSE" ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τα γεγονότα του 1915 είναι «κενή αντικειμενικότητας», δήλωσε την Παρασκευή ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον.

Ο Σερντάρ Κίλιτς είπε πως η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ βασίζεται σε μια υποκειμενική αφήγηση την οποία οι Αρμένιοι προσπαθούν να μετατρέψουν σε δόγμα.

“Αυτή η δήλωση, που έγινε για λόγους εσωτερικής πολιτικής, δεν έχει ισχύ για εμάς. Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς που προβάλλονται σε αυτήν τη δήλωση”, ανέφερε σε δήλωσή του.

“Παρατηρούμε ότι η ταλαιπωρία περισσότερων από 500 χιλιάδων Μουσουλμάνων που δολοφονήθηκαν από τους Αρμένιους αντάρτες την ίδια περίοδο αγνοήθηκε επίμονα σε αυτήν τη δήλωση. Αυτή η κατανόηση που στερείται δικαιοσύνης και αμεροληψίας πρέπει να αλλάξει από τώρα και στο εξής”, πρόσθεσε.

Σε λεζάντα στο twitter που συνοδεύει τη δήλωση, ο Kilic πρόσθεσε ότι «στερείται αντικειμενικότητας ο αντικατοπτρισμός των γεγονότων του 1915 και αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο».

Η απάντηση του πρεσβευτή ήρθε αφού ο Τραμπ χρησιμοποίησε άλλη μια φορά στο ετήσιο μνήμόσυνο για τη γενοκτονία των Αρμενίων, τον αρμένικο όρο «Meds Yeghern» για να περιγράψει την τραγωδία.

“Αυτή τη μέρα, γινόμαστε μάρτυρες της δύναμη και της ανθεκτικότητας του αρμενικού λαού απέναντι στην τραγωδία.

Είμαι τυχερός που τόσοι πολλοί Αρμένιοι έφεραν τον πλούσιο πολιτισμό τους στις ακτές μας και συνέβαλαν τόσο πολύ στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων των παρασημοφορημένων στρατιωτών, των φημισμένων διασκεδαστών, των διάσημων αρχιτέκτονων και των επιτυχημένων επιχειρηματιών“, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η θέση της Τουρκίας σχετικά με τα γεγονότα του 1915 είναι ότι “οι θάνατοι των Αρμένιων στην ανατολική Ανατολία έλαβαν χώρα όταν ορισμένοι υποστήριξαν τους Ρώσους όταν εκείνοι εισέβαλαν και εξεγέρθηκαν εναντίον των οθωμανικών δυνάμεων.

Μια επακόλουθη μετεγκατάσταση Αρμενίων είχε ως αποτέλεσμα πολλά θύματα”, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Anadolu.

Η Τουρκία αντιτίθεται στην παρουσίαση αυτών των περιστατικών ως «γενοκτονία», χαρακτηρίζοντάς τα ως τραγωδία στην οποία και οι δύο πλευρές υπέστησαν απώλειες.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα