Αρχική ΒΡΕΤΑΝΙΑ TYPE 26: Νέα εποχή για το Βρετανικό Ναυτικό, καθελκύστηκε η HMS Glasgow

TYPE 26: Νέα εποχή για το Βρετανικό Ναυτικό, καθελκύστηκε η HMS Glasgow

0
Νέα εποχή για το Βρετανικό Ναυτικό, καθελκύστηκε η HMS Glasgow
PHOTO: BAE Systems

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για το Πολεμικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας Type-26 με την επωνυμία HMS Glasgow.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία ΒAE Systems Maritime, η φρεγάτα μεταφέρθηκε σε ναυπηγείο στο Scotstoun της Γλασκώβης στο οποίο θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωσή της πρωτού ξεκινήσουν οι δοκιμές εν πλω και την ένταξη της σε υπηρεσία.

«Η είσοδος της HMS Glasgow στο νερό για πρώτη φορά σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το πρόγραμμα Type-26 που υποστηρίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη Σκωτία και περισσότερες σε ολόκληρη την ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη βρετανική ναυπηγική βιομηχανία για να διατηρήσουμε την ικανότητα αιχμής του Βασιλικού Ναυτικού να υπερασπίζεται το έθνος μας, ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία μας με τους συμμάχους», δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Ben Wallace.

Στο Nemesis HD έχουμε κάνει μια εκτενή ανάλυση αναφορικά με τις ανθυποβρυχιακές φρεγάτες Type-26, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Exit mobile version