Τσαβούσογλου: Έχουμε τρία πλοία στην περιοχή και θα στείλουμε και τέταρτο

Παρά το γεγονός ότι ήδη έχει στρέψει εναντίον της τα περισσότερα μέλη της ΕΕ καθώς και την Αμερική, η τουρκική κυβέρνηση δείχνει απτόητη και συνεχίζει για άλλη μια φορά τις προκλητικές δηλώσεις.

«Δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε στα σοβαρά τις αποφάσεις της ΕΕ για την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο τούρκος ΥΠΕΞ  Μ. Τσαβούσογλου σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Παράλληλα, απείλησε να αυξήσει τον αριθμό των πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο εάν δεν αλλάξει τη στάση της η ΕΕ.
«Αν λαμβάνετε τέτοιες αποφάσεις για την Τουρκία, θα αυξήσουμε τη δραστηριότητά μας στην ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε τρία πλοία στην περιοχή και θα στείλουμε τέταρτο», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως «η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβει μέτρα με τα οποία αναστέλλονται διμερείς επαφές για διάφορα ζητήματα και θα μειωθεί η χρηματοδότηση προς την Άγκυρα εξαιτίας των γεωτρήσεων στα ανοικτά της Κύπρου δεν πρόκειται να κάμψει την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο πεδίο της ενέργειας στην περιοχή».

 Επισημαίνει επίσης ότι το γεγονός πως η ΕΕ δεν αναφέρεται στους Τουρκοκύπριους στην απόφασή της, «δείχνει πόσο προκατειλημμένη και μονομερής είναι η ΕΕ στο Κυπριακό».

Share