Τσακίστηκε η Λίρα, μεγαλύτερη ζημιά απο το 1999

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η λίρα της Τουρκίας τσακίστηκε την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας τη μεγαλύτερη σειρά απωλειών από το 1999.

Η λίρα έπεσε στα 8,1639 ανά δολάριο. Το νόμισμα αποδυναμώνεται εδω και εννέα συνεχόμενες εβδομάδες, εχοντας πτώση 27 τοις εκατό.

Τουρκικές κρατικές τράπεζες πουλησαν τουλάχιστον 800 εκατομμύρια δολάρια για λίρες τη Δευτέρα για να βοηθήσουν τη σταθεροποίηση του νομίσματος, σύμφωνα με το Bloomberg

Η κίνηση ομως αυτη φαίνεται οτι δεν πέτυχε.

«Η Τουρκία μπορεί ακόμη να ερθει σε χειρότερη κατάσταση το 2020 με μια πιο απότομη υποτίμηση από το 2018», δήλωσε ο Erik Meyersson, ανώτερος οικονομολόγος στην Handelsbanken, επισημαίνοντας την έλλειψη ουσιαστικής αλλαγής πολιτικής απο την Κυβέρνηση του Ερντογάν.

Οι επενδυτές στα τουρκικά περιουσιακά στοιχεία ταρακουνήθηκαν και πάλι από την πολιτική της Τουρκιας η πτωση αυτη εγινε καθώς το Σαββατοκύριακο, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία για τη δοκιμή ρωσικών πυραύλων αεράμυνας S-400.

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version