ΤΡΟΜΟΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΓΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Η Τρομοκρατία ξεκίνησε το 1453”

Στην Μεράλ Ακσενέρ, αρχηγό του “Καλού Κόμματος” της τουρκικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, επειδή παρομοίασε τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Σε συνεδρίαση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη Ριζούντα ο Ερντογάν είπε: “Λέει η κυρία Μεράλ πως κατέκτησε το Βυζάντιο. Ποιος; Ο τωρινός δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Εμείς είδαμε να γράφεται στους τοίχους της Κωνσταντινούπολης ότι «η τυραννία ξεκίνησε το 1453». Eσύ κυρία Meral πως τους υποστηρίζεις; Πως συμμερίζεσαι αυτή την άποψη; Πως είναι να είσαι με αυτούς που στρέβλωσαν τα γεγονότα του Βυζαντίου και χρησιμοποιούν τη φράση «η τυραννία ξεκίνησε το 1453»;

Στον απέναντι τοίχο από το παλάτι του Ντολμάμπαχτσέ, που χρησιμοποιώ ως γραφείο μου, οι υποστηρικτές του Γκεζί έγραψαν ότι «η τυραννία ξεκίνησε το 1453» Eάν κυρία Μεράλ είσαι με τους υποστηρικτές του Γκεζί, πήγαινε μαζί τους τότε, εάν θέλεις.”

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος προς το κοινό του είπε: “Έχουμε επιλέξει καλά το δρόμο μας και δεν είναι ίδιος με τον δικό τους. Ή θα πάρω το Βυζάντιο ή το Βυζάντιο θα πάρει εμένα. Αυτό είναι το δικό μας πιστεύω, όχι το δικό τους. Το αποδείξαμε με την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας. Αυτοί, αντίθετα, πολέμησαν προκειμένου να παραμείνει κλειστή η Αγία Σοφία και δόξα τω Θεώ οι προσπάθειές μας είχαν αποτέλεσμα”.

Share