Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ένας οδηγός επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του σε μια καρναβαλική παρέλαση στη δυτική γερμανική πόλη Volkmarsen τη Δευτέρα τραυματίζοντας 30 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, μερικοί από αυτούς σοβαρά, δήλωσε η αστυνομία τη Δευτέρα.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Hessenschau δήλωσε ότι η αστυνομία πιστεύει πως ο οδηγός, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως γερμανός πολίτης 29 ετών, ενέργησε εσκεμμένα, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το κίνητρό του.

Η γερμανική ιστοσελίδα HNA επικαλούμενη μάρτυρες λέει ότι ο δράστης φάνηκε να έχει στοχοθετημένα παιδιά και οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα προς στο πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί λόγω της καρναβαλικής παρέλασης.

Ερωτηθείς πόσοι τραυματίστηκαν, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο περιφερειακό κέντρο της Kassel είπε: “Θα έλεγα περίπου 30.”

Η αστυνομία είπε στο Twitter ότι κάποιοι τραυματίστηκαν σοβαρά, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Η εφημερίδα Bild δήλωσε ότι το ένα τρίτο των τραυματισμών ήταν σοβαρό και ορισμένα ήταν απειλητικά για τη ζωή.

Η αστυνομία θεωρεί ότι ήταν επίθεση, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν πολιτικά παρακινημένη, είπε ο Bild.

Η αστυνομία διέκοψε όλες τις καρναβαλικές παρελάσης στο γερμανικό κρατίδιο του Hesse, όπου βρίσκεται το Volkmarsen, ως προληπτικό μέτρο, αλλά δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στην υπόλοιπη Γερμανία.

Το περιστατικό έρχεται σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από το περιστατικό με τον δράστη που πυροβόλησε 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον εαυτό του, σε μία από τις χειρότερες ρατσιστικές επιθέσεις στη Γερμανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το καρναβάλι είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε περιοχές της Δυτικής Γερμανίας, ειδικά στις πόλεις της Ρηνανίας, όπως η Κολωνία και το Ντίσελντορφ, όπου οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την “Δευτέρα των Ρόδων” με δεκάδες χιλιάδες που παρακολουθούν ομαδικές παρελάσεις με κωμικά ή σατιρικά άρματα.

Οι ερασιτεχνικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν ηλεκτρονικά έδειξαν αστυνομικούς που στέκονταν δίπλα σε μία ασημένια Mercedes που φαίνεται να εμπλέκεται.

Το αυτοκίνητο συνέχισε να οδηγεί μέσα από το πλήθος για 33 μέτρα πριν σταματήσει, είπε ένας μάρτυρας στο Hessenschau. Η αστυνομία δεν μπόρεσε να ανακρίνει τον οδηγό προς το παρόν, ανέφερε η εφημερίδα Welt.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα