Τρίτο πλωτό γεωτρύπανο για την Τουρκία

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στην αγορά τρίτου πλωτού γεωτρύπανου προχώρησε η τουρκική εταιρεία πετρελαίων (TPAO) -κάτι που αποδεικνύει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος το ερευνητικό του πρόγραμμα. 

Όπως γράφει ο ιστότοπος ναυτιλιακών ειδήσεων Tradewinds, πρόκειται για το πλωτό γεωτρύπανο «Sertao» με έτος ναυπήγησης το 2012.

Αγοράστηκε από δημοπρασία για μόλις 37,5 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Ιανουαρίου, ενώ η τιμή του στην αγορά το 2014 αποτιμάτο στα περίπου 600 εκατ. δολάρια και τον τελευταίο χρόνο στα μόλις 120.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το γεωτρύπανο αυτό, το οποίο θα μετονομαστεί από την TPAO θα μετασκευασθεί στα χρώματα του τουρκικού ερευνητικού στόλου.

Το νέο γεωτρύπανο είναι μεγαλύτερο από τα «Φατίχ» και «Γιαβούζ», τα οποία ήδη πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Πάντα σύμφωνα με την «Καθημερινή», που επικαλείται αρμόδιες πηγές, τα δύο πλωτά γεωτρύπανα της Τουρκίας είναι ήδη αρκετά για την Ανατολική Μεσόγειο και έτσι το… νεότερο μέλος του στόλου ενδέχεται να κατευθυνθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Το «Sertao» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Πορτ Τάλμποτ στην Ουαλία και η μετακίνησή του από τα Βρετανικά Νησιά προς την Τουρκία θα πάρει ένα εύλογα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version