Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Η Τρίπολη είναι σίγουρη για τη στρατιωτική βοήθεια της Τουρκίας όταν χρειαστεί

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Πρέσβης της Λιβύης στην Άγκυρα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για τη στρατιωτική στήριξη της Τουρκίας , λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θα δώσει ένα χέρι βοήθειας».

Πιστεύουμε ότι η Αυτού Εξοχότητα [Πρόεδρος Erdoğan] θα δώσει χέρι βοήθειας χωρίς καθυστέρηση, αν του ζητηθεί. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε την ιστορική σχέση που ενώνει τον λαό της Λιβύης και τον τουρκικό λαό “, ανέφερε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Abdurrazaq Mukhtar Abdulgader στην εφημερίδα Hürriyet.

Όταν ρωτήθηκε για τις συνθήκες υπό τις οποίες η Λιβύη θα ζητήσει στρατεύματα από την Άγκυρα, ο πρεσβευτής είπε ότι η νόμιμη κυβέρνηση είναι ο υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων στη διαδικασία.

Όσον αφορά το μνημόνιο κατανόησης για την άμυνα και την ασφάλεια , ο Abdulgader δήλωσε ότι η συμφωνία είναι επωφελής και για τις δύο χώρες.

  • “Το μνημόνιο συμφωνίας αποτελεί κέρδος και για τις δύο χώρες και θα προσφέρει οφέλη και πλεονεκτήματα για κοινά συμφέροντα”, δήλωσε.

“Ποιο μπορεί να είναι το εμπόδιο αν μια Τουρκική [στρατιωτική] βάση είναι επιθυμητή στη Λιβύη. Η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα και έχουμε μια ιστορία μαζί της “, πρόσθεσε.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα