Τραβάνε το σχοινί και οι ΗΠΑ στην Ουκρανία | Global Hawk & P-8 δίπλα στην Κριμαία

Τραβάνε το σχοινί και οι ΗΠΑ στην Ουκρανία | Global Hawk & P-8 δίπλα στην Κριμαία

Αεροσκάφος P-8A Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και UAV αναγνώρισης τύπου Global Hawk των ΗΠΑ πέταξαν κοντά στις Ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία.

Και τα δύο αεροσκάφη παρακολούθησαν τις Ρωσικές μετακινήσεις δυνάμεων. Το UAV αναγνώρισης τυπου Global Hawk των ΗΠΑ έκανε αρχικά αρκετούς γύρους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Ντονμπας.

Маршрут польоту RQ-4 Global Hawk 2 квітня 2021 року

Το μη επανδρωμένο UAV RQ-4B Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Sigonella στην Ιταλία, από όπου πέταξε για την συγκεκριμένη επιχείρηση καταγραφής των Ρωσικών δυνάμεων σε Κριμαία και Ντονμπας.

Αφού το UAV αποχώρησε απο την Κριμαία και πήγε στο Ντονμπάς, ένα αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας Boeing P-8A Poseidon έφτασε για να το αντικαταστήσει στη Μαύρη Θάλασσα πετώντας στα όρια του Ρωσικού εναέριου χώρου πανω απο την Κριμαία.

Το P-8A έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει και να καταστρέφει εχθρικά υποβρύχια στις περιοχές ευθήνης του. Μπορεί επίσης να διεξάγει & αναγνωριστικές επιχειρήσεις εναντίον εχθρικών δυνάμεων.

Share
Translate »