Τραμπ κατά Πούτιν: «Μας πετάει πολλές βλακείες»

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην τελετή μνήμης προς τιμήν των στρατιωτών των ΗΠΑ που πέθαναν υπηρετώντας τη χώρα στο Εθνικό Κοιμητήριο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, στις 26 Μαΐου 2025. Φωτογραφία: US DoD by U.S. Air Force Senior Airman Spencer Perkins

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, αναφορικά στον πόλεμο στην Ουκρανία, κατηγορώντας τον ότι είναι αναξιόπιστος.

«Ήταν ένας πόλεμος που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί. Πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι και πρέπει να τελειώσει» δήλωσε ο Τραμπ. Αναφερόμενος προσωπικά στον Πούτιν, πρόσθεσε: «Μας πετάει πολλές βλακείες, αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια. Είναι πάντα πολύ ευγενικός, αλλά τελικά αυτό δεν σημαίνει τίποτα». Στην συνέχεια, ερωτηθείς αν θα επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία, απάντησε πως το εξετάζει.

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται μόλις λίγες ημέρες μετά την τελευταία τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ-Πούτιν την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «απογοητευτική». «Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση… (Ο Πούτιν) θέλει να το τραβήξει μέχρι τέλους, να συνεχίσει να σκοτώνει κόσμο — αυτό δεν είναι καλό», είχε πει ο Τραμπ, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τη στάση του Ρώσου προέδρου.

Η ρωσική πλευρά έμμεσα επιβεβαίωσε το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η επικοινωνία των δύο προέδρων, με τον αξιωματούχο του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ να δηλώνει την Πέμπτη ότι ο Πούτιν από την πλευρά του υπογράμμισε στον Ντόναλντ Τραμπ τη διάθεση της Μόσχας να συνεχίσει τη διαπραγματευτική διαδικασία, αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν θα υποχωρήσει από τους στόχους της να εξαλείψει τα αίτια της σύγκρουσης.

- Advertisement -

Η συνομιλία του με τον Ρώσο ομολογό του, συνδιαστικά πιθανόν και με την κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων κατά του Κιέβου, φέρονται να οδήγησαν, όπως σας ενημερώσαμε, και στην συνέχιση των αποστολών στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία, ορισμένες από τις οποίες είχαν ανασταλεί την περασμένη εβδομάδα, στα πλαίσια της αμερικανικής πολιτικής «America first (Πρώτα η Αμερική)».

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR