Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Τούρκος εξηγεί πώς συνδέονται η «κατάρα» της Αγίας Σοφιάς, η Τουρκική οικονομία, το Ισλάμ και οι τόκοι

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αναφέρθηκε ο Τούρκος πρώην αξιωματούχος του πολεμικού ναυτικού Vehbi Kara, λέγοντας πως η λειτουργία της ξανά ως τζαμί έδιωξε την κατάρα που είχε πέσει στην Τουρκία.

«Η αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας ως τζαμί έδιωξε την κατάρα που είχε πέσει πάνω στη χώρα μας. Από εδώ και πέρα, μπορούμε να περιμένουμε ότι το τουρκικό έθνος θα γίνει πρωτοστάτης του Ισλάμ όπως παλιά» έγραψε την Τετάρτη ο Kara σε άρθρο του σε τουρκική εφημερίδα.

Μετά τους βαρύγδουπους ισχυρισμούς του για το Ισλάμ και τις κατάρες, ο Vehbi Kara επιχειρεί στο άρθρο του να συνδιάσει τη θρήσκεια με τα οικονομικά και δικαιολογήσει την οικονομική τακτική της τουρκικής κυβέρνησης χρησιμοποιώντας στα επιχειρήματά του έναν παράλογο συνδιάσμο της μουσουλμανικής θρησκείας και των χαμηλών επιτοκίων του Ερντογάν.

Ο Kara αναφέρει πως οι τόκοι είναι κάτι ανήθικο που δεν είναι αποδεκτό σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο και πως τα χρήματα που κερδίζονται με συνετούς τρόπους που επιτρέπονται από το Ισλάμ είναι ιερά και καλότυχα και δεν θα πρέπει να δίνονται σε ανίερους σκοπούς όπως οι τόκοι.

Συμβουλεύει επίσης τους Τούρκους ότι σε περίπτωση που αναγκαστούν να δώσουν χρήματα σε έναν βρώμικο σκοπό όπως τα επιτόκια θα πρέπει να ζητούν συγχώρεση από τον Θεό, επισημαίνοντας όμως πως μια αμαρτία όταν τη συνεχίζεις γίνεται μεγαλύτερη ακόμα κι αν υποβάλεσσαι υποχρεωτικά σε αυτή και ζητάς συγχώρεση από τον Αλλάχ.

Ως Nemesis HD δεν κατανοούμε πως ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου συνδιάζει την Αγία Σοφία με τον ισλαμικό νόμο και την τουρκική οικονομία, φαίνεται όμως πως η οικονομική κατάσταση στο γειτονικό κράτος πάει από το κακό στο χειρότερο, αν τα μόνα επιχειρήματα για την τακτική που ακολουθεί ο Ερντογάν περιλαμβάνουν στοίχους από το Κοράνι.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου από άλλα media χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα