ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΟΥ: Ο Ερντογάν απειλεί τα Κατεχόμενα

ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΟΥ: Ο Ερντογάν απειλεί τα Κατεχόμενα

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν επέκρινε το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου για δικαστική απόφασή, η οποία φέρεται να περιορίζει τη διδασκαλία του Κορανίου, απειλώντας τη διοίκηση των κατεχομένων με βήματα τα οποία δεν προσδιόρισε σε περίπτωση που δεν ανατραπεί η απόφαση.

“Το Συνταγματικό Δικαστήριο πρέπει πρώτα να μάθει την κοσμικότητα. Η Βόρεια Κύπρος δεν είναι Γαλλία”, ανέφερε σχετικά με την απόφαση. “Πρέπει να εφαρμόζει τις συνήθειες της Τουρκίας. Θα πρέπει να διορθώσουν γρήγορα αυτό το λάθος, αλλιώς τα επόμενα βήματά μας θα είναι διαφορετικά”.

Το συγκεκριμένο δικαστήριο πριν λίγες μέρες αποφάνθηκε ότι κάθε σχολικό μάθημα, συμπεριλαμβανομένου του μαθήματος του κορανίου, πρέπει να ρυθμίζεται και να παρέχεται από το υπουργείο Παιδείας του ψευδοκράτους και όχι από θρησκευτική επιτροπή, πολλοί όμως έχουν παρερμηνεύσει αυτή την απόφαση και κάνουν λόγο για ολική απαγόρευση της διδασκαλίας του κορανίου.

Ο Ερντογάν, ωστόσο, επέμεινε ότι η απόφαση πρέπει να ανατραπεί, και έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταφέρει το μήνυμα σε Τουρκοκύπριους αξιωματούχους με τους οποίους επρόκειτο να συναντηθει.

“Δεν θα επιτρέψουμε μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να διαταράξουν την θρησκευτική εκπαίδευση των νέων”, πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »