Τούρκοι στρατιώτες έγιναν «παραδουλεύτρες» στην Λιβύη

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αποστράτευσαν 56 υπαξιωματικούς που υπηρετούσαν στη Λιβύη, αφού υπέβαλαν συλλογική καταγγελία κατά των ανωτέρων τους δηλώνοντας στην ουσία οτι έχουν γίνει παραδουλεύτρες των Λίβυων στρατιωτών.

Εκ μέρους των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, 56 υπαξιωματικοί υπέβαλαν συλλογική καταγγελία στη Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας ισχυριζόμενοι ότι υπέστησαν ψυχολογική και σωματική παρενόχληση από τους ανωτέρους τους.

Οι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι τους είχε ανατεθεί ακόμη και να μαζεύουν απορρίμματα και βρωμιές από τους στρατώνες των Λίβυων στρατιωτών οι οποίοι πολλές φορές τους χλεύαζαν κιόλας.

Photo by ResoluteSupportMedia

Οι Τούρκοι στρατιώτες στην Λιβύη ερευνήθηκαν και απομακρύνθηκαν από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Λέγεται επίσης ότι αποτελούν αντικείμενο ποινικής έρευνας σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τουρκικής έκδοσης της Deutsche Welle.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ενας Τούρκος αξιωματικός φέρεται να είπε σε έναν απο τους Τούρκους στρατιώτες κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης:

«Δεν αξίζεις την αμοιβή σου. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αποστρέυσαν εύκολα μέχρι και Τούρκους στρατηγούς. Είσαι αδύναμος στη σύγκριση. Μπορείτε να με καρφώσετε σε οποιονδήποτε. Είμαι εννέα χρόνια στις Νομικές Υποθέσεις. Θα μου έπαιρνε πέντε λεπτά για να σας απολύσω όλους. Υπάρχουν χιλιάδες που περιμένουν έξω για να πάρουν τη θέση σου» «Θα αφαιρέσω αυτόν τον βαθμό από τον ώμο μου, αν δεν καταφέρω να κάνω αυτό το μέρος κόλαση για σένα», είπε ο Τούρκος αξιωματικός.

Οι 56 Τούρκοι στρατιώτες στην Λιβύη εκδιώχθηκαν από τον τουρκικό στρατό στις 9 Δεκεμβρίου μετά τη διαμαρτυρία τους και απο τότε είναι σε εξέλιξη δικαστική έρευνα εναντίον τους, για διατάραξη της αρμονίας του Τουρκικού στρατού.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version