Connect with us

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ : Κοινό κέντρο συντονισμού με Ρωσία για Αρτσάχ

Published

on

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν ζήτησε την έγκριση του τουρκικού Κοινοβουλίου ώστε να στείλει στρατεύματα στις περιοχές του Αρτσάχ που παραδόθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν ή καταλήφθηκαν με επιχειρήσεις, για να συμμετάσχουν σε μια ρωσοτουρκική αποστολή επίβλεψης της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

Σε μια υπογεγραμένη από τον ίδιο εισήγηση που εστάλη στην Εθνοσυνέλευση, ο Ερντογάν ζητά κοινοβουλευτική έγκριση για την αποστολή στρατευμάτων που θα εγκαθιδρύσουν ένα «κέντρο συντονισμού» με τη Ρωσία για την επίβλεψη της εκεχειρίας.

Οι στρατιώτες που θα στείλει η Τουρκία, η οποία έχει ιδιαιτέρως φιλικές σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν και το ενίσχυσε εμπράκτως στη σύγκρουση με την Αρμενία, θα αναπτυχθούν με σκοπό να «λάβουν μέρος στις δραστηριότητες του κέντρου συντονισμού που θα εγκαθιδρυθεί με τη Ρωσία» και «να διασφαλίσουν την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός», σύμφωνα με την εισήγηση.

Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι συζήτησαν την Παρασκευή και το Σάββατο στην Άγκυρα τους όρους λειτουργίας του κέντρου αυτού, η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας και ο τόπος εγκατάστασης του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί.

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

“ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ” – Απάντηση Αζερμπαϊτζάν στη Γαλλία

Published

on

Η Γαλλία θα πρέπει να παραχωρήσει τη Μασσαλία στην Αρμενία εάν είναι τόσο πρόθυμη να τους βοηθήσει, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ.

“Τι σχέση έχει η Γαλλική Γερουσία με τον σκοπό μας; Εάν είναι τόσο πρόθυμοι, μπορούν να προχωρήσουν και να δώσουν τη Μασσαλία στους Αρμένιους για να εγκαθιδρύσουν εκεί κράτος”, δήλωσε ο Αλίγιεφ.

“Αυτοί που ζουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ σήμερα είναι πολίτες του Αζερμπαϊτζάν. Θα συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή τους θα είναι καλύτερη”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι όλοι θα αποδεχθούν τη νέα αλήθεια για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών από το Αζερμπαϊτζάν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλική Γερουσία ενέκρινε ψήφισμα το οποίο προτρέπει την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Ναγκόρνο Καραμπάχ ως ανεξάρτητη δημοκρατία.

Το κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν ζήτησε να αφαιρεθεί η Γαλλία από το ρόλο διαμεσολαβητή στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να τιμωρηθεί η Γαλλική Γερουσία για την υιοθέτηση του ψηφίσματος.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν προέτρεψε επίσης την κυβέρνησή του να επανεξετάσει τους δεσμούς με το Παρίσι και να απευθύνει έκκληση στον ΟΑΣΕ να ανακαλέσει το ρόλο της Γαλλίας ως συμπροέδρου.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

“ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ” – Η Γαλλία απέρριψε το ψήφισμα της Γερουσίας

Published

on

Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Αρτσάχ, η οποία ελέγχει τμήμα της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν, παρά το σχετικό ψήφισμα της Γερουσίας, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Γαλλική Γερουσία κατέληξε την Τετάρτη με απόλυτη πλειοψηφία σε ψήφισμα που καλούσε την κυβέρνηση της χώρας να αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Αρτσάχ. Το έγγραφο, το οποίο είναι φύσει συμβουλευτικό, επικροτήθηκε τόσο από την Αρμενία όσο και από τη Δημοκρατία του Αρτσάχ, αλλά αντιμετώπισε έντονη κριτική από το Αζερμπαϊτζάν.

«Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που διεξήχθησαν πριν από την ψηφοφορία [στη Γερουσία], ο Υφυπουργός Τουρισμού επανέλαβε τη γαλλική στάση επί του θέματος: Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Αρτσάχ», δήλωσε ο εκπρόσωπος την Πέμπτη.

«Σήμερα, πρέπει να επικεντρωθούμε στη διασφάλιση της ασφαλούς επιστροφής των εκτοπισμένων, που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της σύγκρουσης. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης στην ομιλία του στη Γερουσία ότι κανένα έθνος δεν είχε αναγνωρίσει μέχρι τώρα το Ναγκόρνο-Καραμπάχ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

“Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΑΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ” – Σταθεροποιείται η κατάσταση – ΠΟΥΤΙΝ

Published

on

“Η ρωσική ειρηνευτική αποστολή παρακολουθεί το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των αμάχων, συνοδεύει τους πρόσφυγες και το ανθρωπιστικό φορτίο. Η κατάσταση έχει γενικά σταθεροποιηθεί», δήλωσε χθες ο Πούτιν σχετικά με την ειρηνευτική αποστολή στο Καραμπάχ.

Επίσης, σε σχόλιο δημοσιογράφου που είπε ότι «κανείς δεν αναγνώρισε το καθεστώς του Καραμπάχ» απάντησε:

“Αυτό είναι αλήθεια: κανείς δεν το αναγνώρισε τότε ή αργότερα. Παρεμπιπτόντως, ούτε η ίδια η Αρμενία δεν την αναγνώρισε … Όσον αφορά την αναγνώριση ή τη μη αναγνώριση του Καραμπάχ ως ανεξάρτητου κράτους, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά αυτός ήταν αναμφίβολα ένας σημαντικός παράγοντας, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια της αιματηρής σύγκρουσης που ελπίζω ότι έχει τελειώσει.

Αναγνωρίσαμε την έκφραση της βούλησης των ανθρώπων που ζουν στην Κριμαία να επανενωθούν με τη Ρωσία ως δίκαιη, και συναντήσαμε τον λαό στα μισά του δρόμου, το κάναμε ανοιχτά.

Μπορεί να αρέσει σε ορισμένους, σε άλλους μπορεί να μην αρέσει, αλλά το κάναμε προς το συμφέρον των ανθρώπων που ζουν εκεί και προς το συμφέρον της Ρωσίας, και δεν ντρεπόμαστε να μιλάμε ανοιχτά γι’ αυτό. Αυτό δεν συνέβη με το Καραμπάχ, και αυτό, φυσικά, έχει επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις εκεί”.

Αργότερα στη συνέντευξη, ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε:

“Η Αρμενία δεν αναγνώρισε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Όσον αφορά το διεθνές δίκαιο, αυτό σήμαινε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι παρακείμενες περιοχές ήταν ένα αναφαίρετο τμήμα της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.”

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Η Γαλλική γερουσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία του Αρτσάχ

Published

on

Η Γαλλική Γερουσία ψήφισε 305 προς 1 για την έγκριση ψηφίσματος, το οποίο ζητεί την αναγνώριση της Δημοκρατιας του Αρτσαχ από τη Γαλλία.

Το ψήφισμα συντάχθηκε από τους γερουσιαστές Bruno Retailleau, Patrick Kanner, Hervé Marseille, Élione Assassi, Guillaume Gontard.

Πριν από την ψηφοφορία προηγήθηκαν σχεδόν δύο ώρες συζητήσεων.

Το ψήφισμα καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τονίζοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει υποστηριχθεί από τις τουρκικές αρχές, μέσω της εμπλοκής τζιχαντιστών και ζητεί την άμεση απόσυρση των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν από τα κατεχόμενα εδάφη μετά τις 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Το ψήφισμα υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια και η ελευθερία των αρμενικών πληθυσμών του Artsakh δεν διασφαλίζονται υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν, όπως αναφέρεται, μεταξύ των αε. στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI) και της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (CERD).

Η Γερουσία υπενθυμίζει τις αρμενικές σφαγές του Soumgaït, του Kirovabad, στο Μπακού και τη Maragha, οι οποίες οργανώνοθηκαν από τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν συμφωνα με τους Γάλλους γερουσιαστές.

Το ψήφισμα της γαλλικής Γερουσίας αναφέρει επίσης ότι η τουρκική στρατιωτική στήριξη που παρέχεται στο Αζερμπαϊτζάν είναι η αιτία του πολέμου που ξέσπασε στις 27 Σεπτεμβρίου από το Αζερμπαϊτζάν.

Καταγγέλλει την ανάπτυξη των ομάδων μισθοφόρων τζιχάντ από τη Συρία με εντολές από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία.

O Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν ανέφερε:

Εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στη Γαλλία και τον γαλλικό λαό για το ψήφισμα της γερουσίας σχετικά με την αναγνώριση της Δημοκρατίας του Αρτσαχ . Η Γαλλία επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στις οικουμενικές αξίες, καθώς και στον σεβασμό των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ : “Δεν θα κάνετε δικό σας παρατηρητήριο”

Published

on

Διαφωνίες έχουν προκύψει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας σχετικά με τουρκικά σχέδια για άνοιγμα ξεχωριστού παρατηρητηρίου στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ανώνυμη πηγή στο Reuters τη Δευτέρα.

Οι παράμετροι της ειρηνευτικής αποστολής που συμφωνήθηκαν από τη Ρωσία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν στις 10 Νοεμβρίου προέβλεπαν ένα ισχυρό ρωσικό άγημα 2.000 ατόμων που θα περιπολούσε τη γραμμή επαφής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Τουρκία δεν συμμετείχε στη συμφωνία μεταξύ των τριών πρώην σοβιετικών κρατών, αλλά της επιτράπηκε να στείλει ομάδα παρατηρητών σε ρωσικό παρατηρητήριο στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε μονοετή θητεία για την αποστολή παρατήρησης και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι τα Τουρκικά στρατεύματα είναι έτοιμα να αναπτυχθούν μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης εκπαίδευσης.

Ρωσία και Τουρκία δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει για τις παραμέτρους της αποστολής παρακολούθησης, ωστόσο η Τουρκία έχει ασκήσει πιέσεις για το δικό της ανεξάρτητο παρατηρητήριο.

“Η μεγαλύτερη διαφορά απόψεων αυτή τη στιγμή είναι το παρατηρητήριο που θα δημιουργήσει η Τουρκία στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Η Ρωσία πιστεύει ότι δεν είναι απαραίτητο για την Τουρκία να ιδρύσει παρατηρητήριο στην περιοχή ανεξάρτητα από το κοινό κέντρο. Ωστόσο, αυτό είναι απαραίτητο για την Τουρκία” δήλωσε η Τουρκική πηγή στο Reuters.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

“Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ” – Πούτιν για Ναγκόρνο Καραμπάχ

Published

on

“Η Τουρκία δεν μπορεί να κατηγορηθεί για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αυτή η χώρα δεν έχει κρύψει ποτέ ότι υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο Ρόσια 24.

“Παρεμπιπτόντως, η Τουρκία ήταν αρχικά μέλος της Ομάδας του ΟΑΣΕ στο Μινσκ σχετικά με τον διακανονισμό του Καραμπάχ. Ήταν λοιπόν εντός του διεθνούς θεσμού, του διεθνούς μηχανισμού διακανονισμού”, δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι οι θέσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας δεν συμπίπτουν πάντα, ούτε διαφωνούν εκ διαμέτροου, αλλά “η τέχνη της διπλωματίας είναι να βρίσκεις έναν συμβιβασμό”.

“Όσον αφορά την ειρηνευτική αποστολή, ναι, πράγματι, τόσο το Αζερμπαϊτζάν όσο και η Τουρκία, ανέκαθεν μιλούσαν για τη δυνατότητα συμμετοχής της Τουρκίας σε επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι κατάφερα να πείσω τόσο τους Τούρκους εταίρους μας όσο και τους ομολόγους μας στο Αζερμπαϊτζάν ότι δεν πρέπει δημιουργήσουμε … προϋποθέσεις για την καταστροφή των συμφωνιών μας.

Τέτοιες συνθήκες που θα προκαλούσαν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη να προβεί σε ακραία μέτρα και ακραίες ενέργειες “, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

“ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ”: Αρμένιοι καίνε τις περιουσίες τους – ΑΡΤΣΑΧ

Published

on

Σκηνές ξεριζωμού εκτυλίσσονται στο Καρβατσάρ και σε πολλές ακόμα περιοχές του Αρτσάχ με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν άρον άρον τα σπίτια τους καθώς μεγάλο τμήμα της περιοχής, μετά την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, θα περάσει στην κατοχή των Αζέρων.

«Είναι η τελευταία ημέρα, αύριο οι Αζέροι στρατιώτες θα είναι εκεί», δήλωσε στρατιώτης στο χωριό Καρβατσάρ, που παραδόθηκε στο Αζερμπαίτζάν.

Το μοναστήρι του Νταντιβάνκ της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας μοιάζει να αποχαιρετά του εκατοντάδες Αρμένιους, οι οποιοι επέλεξαν να κάψουν τις περιουσίες τους από το να τις αφήσουν στα χέρια του εχθρού.

Μόνο σε αυτό το χωριό, που συνορεύει με την περιοχή του Μαρτακέρτ, που παρέμεινε στον έλεγχο των Αρμενίων, τουλάχιστον 6 σπίτια καίγονταν χθες.

«Είναι το σπίτι μου, δεν μπορώ να το αφήσω στους Τούρκους», όπως συχνά χαρακτηρίζονται οι Αζέροι από τους Αρμένιους, εξήγησε ο ιδιοκτήτης ενός εκ των σπιτιών, ενώ πετούσε εύφλεκτα υλικά και προσανάμματα στο άδειο σπίτι του.

«Περιμέναμε να κανονιστεί. Αλλά όταν άρχισαν να διαλύουν τον υδροηλεκτρικό σταθμό, καταλάβαμε», πρόσθεσε.

«Όλος ο κόσμος θα πυρπολήσει σήμερα το σπίτι του… Μας έχουν δώσει έως τα μεσάνυχτα για να φύγουμε».

«Μεταφέραμε και τον τάφο των γονιών μας, οι Αζέροι θα θελήσουν να τους βεβηλώσουν, είναι αβάσταχτο», είπε.

Μια ημέρα νωρίτερα, τουλάχιστον 12 σπίτια στο χωριό και τη γύρω περιοχή.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΑΖΕΡΟΥΣ: “Δεν κάναμε τίποτα γιατι ζήτησαν συγγνώμη” για το Mi24

Published

on

O Ρωσος προεδρικός εκπρόσωπος Dmitry Peskov εξήγησε την Παρασκευή γιατί η Μόσχα δέχθηκε την συγγνώμη του Μπακού για την πτώση του Ρωσικού Mi-24 απο Αζερικα πυρα πριν λίγες μέρες.

Ο Πεσκόφ δήλωσε σε συνέντευξη στο Russia Today:

“Αυτό είναι πραγματικά μια καταστροφή, αυτό είναι μια τραγωδία, δύο από τους στρατιώτες μας σκοτώθηκαν. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σαφές ότι η άμεση αντίδραση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν και η ανακοίνωση της ετοιμότητας για διεξαγωγή αμερόληπτης έρευνας και τιμωρίας των ενόχων μας έκανε να δεχτούμε την συγγνώμη”.

Ένα ρωσικό Mi-24 καταρρίφθηκε στις 9 Νοεμβρίου στον εναέριο χώρο της Αρμενίας έξω από τη ζώνη μάχης του Καραμπάχ.

Δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν και ένα άτομο απο το πλήρωμα τραυματίστηκε.

Το Μπακού παραδέχτηκε ότι το περιστατικό ήταν ατύχημα και ζήτησε συγγνώμη και ανεφερε οτι ειναι πρόθυμο να καταβάλει αποζημίωση.

Η Εισαγγελία του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε ποινική υπόθεση υπό τον τίτλο “αποτυχία”.

Με τη σειρά τους, ρώσοι ερευνητές άνοιξαν μια ποινική υπόθεση ωστε να εξεταστούν ολες οι ευθήνες των Αζέρων για την κατάρριψη

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης στο Καραμπάχ, αλλά δεν εμπόδισε την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, με ρωσική διαμεσολάβηση, να συνάψουν συμφωνία κατάπαυση του πυρός στις 10 Νοεμβρίου.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Οι Ρώσοι μπήκαν στο Στεπανακέρτ – Αρμένιοι ανάβουν το τελευταίο κερί στο Khudavang

Published

on

Το ρωσικό ειρηνευτικό τάγμα μπηκε στο Στεπανακερτ και οι ρωσικες μοναδες έχουν αρχίσει να εκτελούν καθήκοντα για την παρακολούθηση της εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός στο Καραμπάχ.

Δέκα παρατηρητήρια έχουν ήδη αναπτυχθεί κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των μερών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και του διαδρόμου Λαχίν.

Οι Αζέρικες δυνάμεις μπηκαν επίσημα στο Σουσι καθώς αποχώρησαν ολες οι Αρμένικες δυνάμεις απο την περιοχή. Πολλα βίντεο βγαίνουν στην φόρα με Αζέρους πολίτες να εχουν ηδη αρχίσει να τρυγιρίζουν στην πόλη του Σουσι.

Αρμένιοι στρατιώτες αναψανε ενα τελευταίο κερί στο ιστορικό μοναστήρι Khudavang του 13 αιώνα το οποίο σε λίγες μερες θα πρέπει με βαση την συμφωνία να παραδωθεί στο Αζερμπαιτζάν.

Απο οτι φαίνεται η Ρωσία δυστηχώς δεν διαμεσολάβησε για την διατήρηση της κυριαρχίας ειτε της Αρμενίας ειτε της Ρωσίας στην πολτιστική κληρονομιά των Αρμενίων στο Αρτσάχ.

Ο Ηγούμενος πάντως του Μοναστηριού ,δηλωσέ πως θα υπερασπιστεί το μοναστήρι και δεν θα αποχωρήσει για να το πάρουν οι Αζέροι.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Δήλωση Πασινιάν για τη συμφωνία του Αρτσάχ: Έσωσα 25.000 Αρμένιους

Published

on

Υπογράφοντας αυτό το θλιβερό έγγραφο, ήξερα ότι ήμουν υπό απειλή όχι μόνο πολιτικά, αλλά και σωματικά, αλλά ήταν πιο σημαντικό για μένα να σώσω τις ζωές 25 χιλιάδων στρατιωτών μας

Γιατί δεν παραιτηθηκα για να μην υπογράψω αυτό το έγγραφο; Αυτό θα ήταν λιποταξία και μια προσπάθεια να αφήσω μια δύσκολη κατάσταση σε έναν άλλο ηγέτη

Το παρόν έγγραφο δεν συνεπάγεται με ουσιαστική λύση στη σύγκρουση του Καραμπάχ. Αυτό το έγγραφο έχει να κάνει με τον τερματισμό του πολέμου στο Καραμπάχ. Η σύγκρουση στο Καραμπάχ δεν επιλύθηκε τότε, και δεν έχει επιλυθεί ως τώρα

Ο Πρόεδρος του Καραμπάχ και εγώ δεν παρείχαμε πλήρεις πληροφορίες σχετικά με την θλιβερή κατάσταση, ώστε να μην προκληθεί πανικός στο λαο

Όλοι έχουμε κάνει τα πάντα για να διατηρήσουμε κάθε εκατοστό του Καραμπάχ. Πολεμήσαμε ενάντια σε τρεις στρατούς. Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να υποστηρίξουμε πλήρως το στρατό μας

Ναι, το υπογεγραμμένο έγγραφο είναι πολύ κακό για την Αρμενία, αλλά δεν πρέπει να γινει χειρότερο

Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων του Καραμπάχ σε όλη την επικράτεια. Θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα της οδικής σύνδεσης μεταξύ Στεπανάκερτ και Ερεβάν – Πασινιάν

Καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη χώρα. Δεν θα αφήσουμε τους εκπροσώπους της προηγούμενης κυβέρνησης να δημιουργήσουν χάος στη χώρα. Έχουμε μέλλον. Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα και να κατανοήσουμε τα λάθη

Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Αρμενία

Το πρόβλημα είναι ότι η πιο σημαντική λειτουργία του διοικητή είναι να θέσει ένα καθήκον για τον στρατιώτη. Αλλά όταν ένας στρατιώτης δεν μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω τα γεγονότα με οποιονδήποτε τρόπο, δεν είναι πλέον ο στρατιώτης που πρέπει να πεθάνει, αλλά η πατρίδα πρέπει να κάνει θυσίες για χάρη της ζωής του στρατιώτη

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπέγραψα αυτή τη διαβόητη συνθήκη. Προτιμούσα τη ζωή των 25 χιλιάδων στρατιωτών πάνω από την καριέρα μου και τη ζωή μου

Γιατί δεν συμβουλεύτηκα τους ανθρώπους πριν υπογράψω το έγγραφο; Για έναν πολύ απλό λόγο. Αν επικοινωνούσα με το κοινό σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να παρουσιάσω δημοσίως και ειλικρινά την αντικειμενική κατάσταση, πράγμα που σήμαινε την παροχή λεπτομερών πληροφοριών και στον εχθρό.

Ένα λεπτομερές σχέδιο περικύκλωσης των στρατιωτών μας στο ποσό των 25 χιλιάδων ανθρώπων σε ένα θέμα ωρών

Αυτή ηταν η δήλωση του Πρωθυπουργου της Αρμενίας πριν λίγο

Continue Reading

Facebook

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΡΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ – “Προσπαθούν να διατηρήσουν τις κυρώσεις εναντίον μας”

«Όπως θα μπορούσατε να ακούσετε από τις ειδήσεις, αυτές τις μέρες οι σχεδιαστές και οι υποστηρικτές της αποτυχημένης πολιτικής της...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ18 ώρες ago

“ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ & ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ – Έριξαν με S300 παρέα με τους Αμερικανούς” – ΤΟΥΡΚΙΑ

“Η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει τις εντάσεις με προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, με πιο πρόσφατη τη δοκιμή του ρωσικού...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ19 ώρες ago

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ: “Η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο μαζί μας”

Η Τουρκία επιβεβαίωσε την Τρίτη την ετοιμότητά της για διάλογο με την Ελλάδα μετά την επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους...

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ2 ημέρες ago

“ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ” – Απάντηση Αζερμπαϊτζάν στη Γαλλία

Η Γαλλία θα πρέπει να παραχωρήσει τη Μασσαλία στην Αρμενία εάν είναι τόσο πρόθυμη να τους βοηθήσει, δήλωσε την Τρίτη...

ΓΑΛΛΙΑ2 ημέρες ago

ΟΡΓΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: “Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου”

Μετά την αρχική του εισήγηση στη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, κατά την οποία μίλησε για μέλλον της Ατλαντικής Συμμαχίας...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ F35: Δεν γίνεται να έρθουν μέσα σε έναν χρόνο

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε πολλα sites να κατηγορούν τις ΗΠΑ γιατί δεν μας έδωσαν ΑΜΕΣΑ τα F35. Για να ξεκαθαριστεί,...

ΑΙΓΥΠΤΟΣ2 ημέρες ago

ΜΕΔΟΥΣΑ 10: Συνεκπαίδευση Ελλάδας – Αιγύπτου στο πλαίσιο προετοιμασίας της άσκησης

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διμερούς διακλαδικής άσκησης Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 10», διεξήχθη...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες ago

ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ Η ΜΕΡΚΕΛ: “Εχουμε υποχρέωση απέναντι στην Τουρκία αν και προκαλεί”

Την έλλειψη προόδου στα ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου,...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ημέρες ago

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Αποχώρησε το Oruc Reis

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruç Reis επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας εν όψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής το προσεχές διάστημα,...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες ago

Η ΡΩΣΙΑ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: “Είστε αδύναμοι μπροστά μας”

Η δέσμευση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας να μιλήσει με τη Ρωσία μόνο «από θέση ισχύος» θα πέφτει στο κενό όσο...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ημέρες ago

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ UAV: Υπεγράφη η σύμβαση με την Intracom Defense

Ελληνικό θα είναι το νέο Ευρωπαϊκό Drone το  κατάλληλο για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση συνόρων, παρακολούθηση στρατηγικών στόχων και αναγνώριση απειλών. Η...

ΑΙΓΥΠΤΟΣ3 ημέρες ago

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ “ΜΕΔΟΥΣΑ”: “Οι Έλληνες κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή”

“Η περιφερειακή συμμαχία μεταξύ Ελλάδας, Ελληνοκυπριακής διοίκησης, Γαλλίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και Αιγύπτου, προσπαθούν για άλλη μια φορά να...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ημέρες ago

Η ΙΡΑΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: “Επανεκκινούμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα”

Το ιρανικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο, με όνομα “Το στρατηγικό μέτρο για την άρση των κυρώσεων”, το οποίο σηματοδοτεί την ανανέωση...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ημέρες ago

ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Κατασκοπευτικό των ΗΠΑ αναχαιτίστηκε από Su-27

Το πλήρωμα ρωσικού μαχητικού εντόπισε ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος RC-135 της αεροπορίας των ΗΠΑ και το συνόδευσε πάνω από τη Μαύρη...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ημέρες ago

ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΞΕΤΡΥΠΩΣΑΝ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΣΗΜΕΙΑ – ΣΥΡΙΑ

Οι συριακές και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους πάνω από την κεντρική Συρία, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο τα...

ΓΑΛΛΙΑ4 ημέρες ago

“ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ” – Οργή Ερντογάν κατά “αντι-ισλαμιστών”

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι “οι Τούρκοι πρέπει να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της Ιερουσαλήμ, ακόμα...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ημέρες ago

ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ S-500 ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟΙ – Μπορούν να καταρρίψουν δορυφόρο

“Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργασίες για την ανάπτυξη του συστήματος αεράμυνας S-500 έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθουν το 2021”ανέφερε...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ημέρες ago

“ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ! ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η MOSSAD” – Κατηγορίες Ιράν προς το Ισραήλ

Η ιρανική κυβέρνηση εικάζει ότι η δολοφονία του επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος της χώρας σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από την υπηρεσία...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ημέρες ago

“ΕΙΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ” – Τα χώνει ο Δένδιας στην Ευρωπαϊκή ένωση

«H Γερμανία δεν ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν απορρίπτει τις εκκλήσεις της Αθήνας για επιβολή εμπάργκο...

ΑΙΓΥΠΤΟΣ5 ημέρες ago

“ΜΕΔΟΥΣΑ 2020” – ΕΛΛΑΔΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΗΑΕ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ

Το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2020, θα  πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη πολυεθνική διακλαδική...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ημέρες ago

“ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” – Τουρκικό ξέσπασμα κατά του Ευρωκοινοβουλίου

Η Άγκυρα κατήγγειλε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας σχετικά με την Κύπρο και το άνοιγμα των...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ημέρες ago

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ – Σφοδρή ανταλλαγή πυρών

Ο διακεκριμένος Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας Mohsen Fakhrizadeh τραυματίστηκε σε επίθεση έξω από την Τεχεράνη την Παρασκευή και αργότερα πέθανε σε...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ημέρες ago

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ

Σε μια απρόσμενη εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,υπερψήφισε με 440 ψήφους υπέρ, 193 κατά και 53 αποχες την επιβολή κυρώσεων στην...

ΔΙΑΣΤΗΜΑ6 ημέρες ago

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ – Η Ρωσία σχεδιάζει καινούριο

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμος (ISS) αναμενόταν να λειτουργήσει μέχρι το 2030, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανόν η λειτουργία του ως...

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ6 ημέρες ago

“ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ” – Η Γαλλία απέρριψε το ψήφισμα της Γερουσίας

Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Αρτσάχ, η οποία ελέγχει τμήμα της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν,...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ7 ημέρες ago

ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: Τουλάχιστον 20 θωρακισμένα οχήματα

Μεγάλο κονβόι του τουρκικού στρατού διέσχισε τα σύνορα της Συρίας σε εδάφη που κρατούνται από αντάρτες στην περιοχή Ιντλίμπ, ανέφερε την Πέμπτη...

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ7 ημέρες ago

“Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΑΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ” – Σταθεροποιείται η κατάσταση – ΠΟΥΤΙΝ

“Η ρωσική ειρηνευτική αποστολή παρακολουθεί το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των αμάχων, συνοδεύει τους πρόσφυγες και το...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ7 ημέρες ago

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία κατασκευάζει δικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο μάλιστα θα είναι διαθέσιμο...

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ1 εβδομάδα ago

Η Γαλλική γερουσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία του Αρτσάχ

Η Γαλλική Γερουσία ψήφισε 305 προς 1 για την έγκριση ψηφίσματος, το οποίο ζητεί την αναγνώριση της Δημοκρατιας του Αρτσαχ...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

Ανακοινώθηκε η αναβάθμιση των Sperwer & συντήρηση Patriot / S300

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ: O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΜΑΣ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις θαλάσσιες αξιώσεις της Ρωσίας «υπερβολικές» και χαρακτήρισε την “παραβιάση” που πραγματοποιησε κατα την...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα ago

“ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΑ” – Κατηγορίες Ερντογάν για Ελλάδα και Γερμανία

Για το περιστατικό με το τουρκικό φορτηγό πλοίο που ελέγχθηκε από του γερμανική φρεγάτα στα πλαίσια της αποστολής “Ειρήνη” τοποθετήθηκε...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα ago

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον τους”

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας απέρριψε την Τρίτη τις κατηγορίες της Τουρκίας για έρευνα γερμανικής φρεγάτας σε τουρκικό φορτηγό πλοίο...

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ1 εβδομάδα ago

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ : “Δεν θα κάνετε δικό σας παρατηρητήριο”

Διαφωνίες έχουν προκύψει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας σχετικά με τουρκικά σχέδια για άνοιγμα ξεχωριστού παρατηρητηρίου στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ανώνυμη πηγή...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Διπλωματικό επεισόδιο

Ένα αντιτορπιλικό του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στάθηκε αφορμή να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο το πρωί της Τρίτης, όταν η Ρωσία...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΠΟΠ ΚΑΙ ΟΒΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να εκδοθούν οι προκηρύξεις των ενόπλων δυνάμεων ώστε στις αρχές του 2021 να καταταχθούν οι πρώτοι 1.600...

FAKE NEWS1 εβδομάδα ago

ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ F35 ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ ( ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ΔΕΙΤΕ...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα ago

ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ: “Θα μας αποζημιώσετε για τον έλεγχο του πλοίου”

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε αργά τη Δευτέρα τους πρεσβευτές της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ: Δηλώσεις Ακαρ για ΗΠΑ

“Επιθυμούμε να συνεργαστούμε στενά με τους ομολόγους μας στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Ακάρ σε συνέντευξη στο Διεθνές...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – Πλοίο του ΠΝ πέρασε το Βόσπορο χωρίς Τουρκική σημαία

Να ενοχλήθηκαν φαίνεται οι Τούρκοι όταν σήμερα, πλοίο του ΠΝ πέρασε από τα Δαρδανέλια χωρίς να σηκώσει την τουρκική σημαία...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα ago

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Την Κυριακή, η γερμανική φρεγάτα “Αμβούργο” που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αποστολή “Ειρήνη”, σταμάτησε για έλεγχο ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο 200...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

ΣΕΡΒΙΚΑ MLRS ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ : Μεγάλη άσκηση του LNA – ΛΙΒΥΗ

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), που ελέγχει την ανατολική Λιβύη, παρουσίασε ένα νοτιοαφρικανικό G5 ολμοβόλο 155 mm και σέρβικα...

ΓΑΛΛΙΑ2 εβδομάδες ago

ΙΣΧΥΡΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Δεν θα σας βοηθήσουμε σε τίποτα

Η Γαλλία αποφάσισε να μην βοηθήσει το Πακιστάν να αναβαθμίσει τον στόλο από μαχητικά αεροσκάφη Mirage που διατηρεί, το σύστημα...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: “Έχουμε φιλικές και καλές σχέσεις με την Τουρκία”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ δήλωσε στο Reuters ότι η χώρα του έχει «καλές και φιλικές» σχέσεις με την Τουρκία και ότι...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ: Η Ελλάδα “καταδίκασε” άλλη μια Τουρκική NAVTEX

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών: Η Τουρκία εξέδωσε σήμερα νέα παράνομη NAVTEX, με την οποία ανακοινώνει τη συνέχιση των παράνομων σεισμικών ερευνών...

Advertisement

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Translate »
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προστατεύεται απο αντιγραφές! Copyright Nemesis HD 2020