Ακάρ: Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τους S-400 όπως άλλοι τους S-300

Από Nemesis HD
1 Λεπτά Ανάγνωσης

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, θα χρησιμοποιήσει το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400 με τον ίδιο τρόπο που άλλα κράτη-μέλη της Συμμαχίας χρησιμοποιούν τα συστήματα S-300, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Ακριβώς όπως το σύστημα S-300, το οποίο υπάρχει σε ορισμένα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και χρησιμοποιείται στη συμμαχία, έτσι και το σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία με τον ίδιο τρόπο», ανέφερε ο κ. Ακάρ, με αιχμές που θεωρήθηκε ότι αφορούν και την Ελλάδα, η οποία διαθέτει S-300.

Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη διαδικασία ελέγχου και προετοιμασίας του συστήματος S-400 «όπως είχε προγραμματιστεί». Κάλεσε τις ΗΠΑ να σχηματίσουν κοινή ομάδα εργασίας για τη συμβατότητα του συστήματος με τα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις τεχνικές ανησυχίες των ΗΠΑ για τη συμβατότητα των S-400 και των F-35», πρόσθεσε.

- Advertisement -

Οι ΗΠΑ απέβαλαν επίσημα την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35 τον Ιούλιο του 2019, λόγω της απόφασης της Άγκυρας να προμηθευτεί το ρωσικό σύστημα αεράμυνας, και δεν φαίνονται διατεθειμένες να ανοίξουν συζήτηση για το ζήτημα της συμβατότητας.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR