Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ S400: “Αφού έχουν κι άλλοι S300 θα έχουμε κι εμείς” – ΑΚΑΡ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, θα χρησιμοποιήσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, όπως ακριβώς άλλα μέλη της συμμαχίας χρησιμοποιούν τα αμυντικά τους συστήματα S-300, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

“Ακριβώς όπως το σύστημα S-300 , το οποίο υπάρχει σε ορισμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και χρησιμοποιείται στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, το σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί επίσης απο την Τουρκία με τον ίδιο τρόπο”,

δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ πετώντας σπόντα ουσιαστικά για την Ελλάδα.

Ο Ακάρ σημείωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη διαδικασία ελέγχου και προετοιμασίας του συστήματος S-400 «όπως είχε προγραμματιστεί».

Κάλεσε τις ΗΠΑ να σχηματίσουν κοινή ομάδα εργασίας για τη συμβατότητα του συστήματος S-400 και των μαχητικών αεροσκαφών stealth F-35.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις τεχνικές ανησυχίες των ΗΠΑ για τη συμβατότητα των S-400 και των F-35».

Οι ΗΠΑ απέσυραν επίσημα την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 τον Ιούλιο του 2019 λόγω της απόφασης της Άγκυρας να αγοράσει το προηγμένο ρωσικό σύστημα αεράμυνας και δεν φαίνονται διατεθημένες να κανουν οποιαδήποτε συνομιλία περι συμβατότητας του συστήματος.

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα