Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Τουρκικό UAV ( ANKA; ) παραβίασε τον ΕΕΧ – Ευκαιρία αντιμετώπισης

Τουρκικό UAV ( ANKA; ) παραβίασε τον ΕΕΧ – Ευκαιρία αντιμετώπισης

0
Τουρκικό UAV ANKA παραβίαση Ελλάδα
Τουρκικό UAV ANKA PHOTO: tataquax (Flickr) CC BY-SA 2.0

Αν και δεν ξέρουμε αν έγινε υπερπτήση πάνω απο Ελληνικό έδαφος, σε μια κίνηση που περιμέναμε, οι Τούρκοι έχουν εντείνει όπως σας έχουμε ηδη αναφέρει τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας με UAV, καθώς τα Τουρκικά μαχητικά σύμφωνα με τον Ακάρ, πλησιάζουν τα όρια ζωής τους.

TAI ANKA (Τουρκικό UAV)Photo by Anna Zvereva

Συγκεκριμένα, υπερπτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV, σύμφωνα με τον έγκυρο Γιώργο Σιδέρη πραγματοποιήθηκε πάνω από την ακατοίκητη νησίδα Κανδελιούσα, χθές, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, στις 14:48 στα περίπου 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε κατά πάγια τακτική με πληροφορίες να αναφέρουν οτι πρόκειται για Τουρκικό UAV τύπου ANKA που συνόδευαν και 6 Τουρκικά F-16 και 2 ναυτικής συνεργασίας CN-235.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΝΔΕΛΙΟΥΣΑ | Google Maps

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 03η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (3×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 (2 CN-235, 1 UAV)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 9

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 6

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 39

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν όμως έγινε τελικά υπερπτήση καθώς στο NEMESIS HD αναζητήσαμε το περιστατικό στο ΓΕΕΘΑ οπου δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Screenshot απο το site του ΓΕΕΘΑ 4 Ιανουαρίου 2022 | geetha.mil.gr

Ο Συγκεκριμένος τύπος UAV είναι αρκετά εξελιγμένος με την Τουρκία να έχει αναπτύξει πολλες εκδόσεις του τόσο οπλισμένες όσο και για κατασκοπευτική δράση.

Ελληνικό F-16 Photo by U.S. Embassy Jerusalem

Όπως σας έχουμε ενημερώσει η Ελλάδα ήδη εργάζεται σε δύο τουλάχιστον προγράμματα anti-drone / anti-UAV ( ΠΑΝΟΠΤΗΣ & ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ) για την αντιμετώπιση στο μέλλον των Τουρκικών μη-επανδρωμένων αρχικά των μικρότερων διαστάσεων και αργότερα όπως είναι και τα τύπου ANKA.

Η κίνηση αυτη των Τούρκων θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε εθνική ντροπή για την Τουρκία καθώς πέρα απο την αναχαίτιση η Ελλάδα τώρα θα μπορεί να προχωρήσει όταν νιώσει έτοιμη και σε κατάρριψη των Τουρκικών UAV χωρίς καμία τύψη ανθρώπινης απώλειας.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε (SHARE) την είδηση με τους φίλους σας!

Exit mobile version