ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ: Εισβολή σε Αιγαίο & Αν.Μεσόγειο

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ: Εισβολή σε Αιγαίο & Αν.Μεσόγειο

Σε άρθρο του Nordicmonitor.com αποκαλύπτεται οτι η Τουρκία ονόμασε το σχέδιο πολέμου της εναντίον της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο με το όνομα της μάχης του 1560 οπου Τουρκικές ναυτικές δυνάμεις επικράτησαν συνασπισμού χριστιανικών κρατών στο νησί Τζέρμπα κοντά στην Τυνησία καθιερώνοντας την τουρκική ναυτική κυριαρχία στη Μεσόγειο την εποχή εκείνη.

Το Επιτελείο σχεδίασης Επιχειρήσεων της Τουρκίας (DSK) σχεδίασε τη μυστική στρατιωτική επιχείρηση, σύμφωνα με παρουσίαση PowerPoint που αποκάλυψε το έγκυρο NordicMonitor.com.

Η παρουσίαση που προετοιμάστηκε από αξιωματικούς του Τουρκικού στρατού είχε την κωδική ονομασία Τζέρμπα. Το σχέδιο, φαίνεται οτι ανανεώθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2014.

Η συγκεκριμένη σελίδα του PowerPoint που διέρρευσε απαριθμεί τα σχέδια της Τουρκίας για στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, της Αρμενίας και σχέδιο ναυτικής επικράτησης στην Αν. Μεσόγειο.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι το μοναδικό σχέδιο εναντίον της χώρας μας και πολυ πιθανό είναι να υπάρχουν δεκάδες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν το τολμήσουν όπως και κάθε φορά που τα έβαλαν με τον Ελληνικό στόλο, τα Τουρκικά πλοία θα γίνουν φοβερά ξενοδοχεία για τσιπούρες τόσο στο βυθό του Αιγαίου όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »