ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: “Ανοιχτά σύνορα” και “τυχαία” επίσκεψη Ακάρ στον Έβρο

Όλο και αυξάνονται οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας καθώς μέσα σε μόλις ενα 24 ώρο, Τούρκοι μεταδίδουν οτι η Ελλάδα ανοίγει τα συνορά της στον Έβρο μεχρι τις 31 Αυγούστου για Αφγανούς πολίτες και “εντελώς τυχαία” απο οτι φαίνεται ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τον Έβρο εξαπολύοντας απειλές εναντίον της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Ακάρ ανέφερε στις δηλώσεις του:

“Αναμένουμε από όλους, ειδικά από τους ηγέτες της γειτονικής μας Ελλάδας, να δουν ότι είναι επίσης σημαντικό για τους λαούς των γειτονικών χωρών να έχουν καλές σχέσεις. Δυστυχώς, οι Ελληνές δεν σταματούν τις συνεχείς προκλήσεις, τις παράνομες επιθετικές ενέργειες και την επιθετική ρητορική τους. Χρησιμοποιούν συνεχώς απειλητική γλώσσα εναντίον της Τουρκίας. 

 Υπάρχουν οι συνθήκες της Λωζάννης και του Παρισιού. Έχουμε πράγματα να κάνουμε στο πλαίσιο αυτό. Ορισμένα νησιά δεν χρειάζεται να είναι οπλισμένα, πρέπει να αποστρατικοποιηθούν. Αν και αυτη η απαίτηση είναι σαφώς παρούσα στις συμφωνίες, οι Έλληνες γείτονές μας προσπαθούν ανεξήγητα να παραβιάσουν τις συμφωνίες, διαταράσσοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα. Αν και οι συμφωνίες το αναφέρουν ρητά απο τα 23 νησιά, οπλίζουν 16 από αυτά και το θεωρούν νόμιμο. Είναι αδύνατο να το δεχτείς αυτό.”

“Γιατί αυτά τα νησιά είναι οπλισμένα εναντίον ποιου;” ρώτησε, ο Ακάρ προφανώς ξεχνόντας οτι απέναντι απο αυτα τα νησιά η Τουρκία παρατάσει την μεγαλύτερη της αποβατική δύναμη που μάλιστα λέγεται και στρατιά Αιγαίου.

Ως NEMESISHD.GR θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τόσο στον Ακάρ όσο και στους λίγους Τούρκους που μας διαβάζουν, οτι η Τουρκία με την εισοδό της στον ΟΗΕ & ΝΑΤΟ αποδέχτηκε πλήρως το δικαίωμα αυτοάμυνας των Ελληνικών νησιών και έχοντας στην πλάτη της τουλάχιστον 4 πογκρόμ κατα των Ελλήνων και σφαγές ολόκληρων ελληνικών νησιών όπως της Χίου, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ρωτά προς τα ποιόν στρέφονται τα Ελληνικά όπλα και ποιος είναι ο λόγος.

Share