Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΤΟΥΡΚΙΚΟ BLACKHAWK ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τουρκικό ελικόπτερο BLACK-HAWK πέταξε πάνω από τις Καστανιές , με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας να επιβαίνει σε αυτο σύμφωνα με πληροφορίες.

BLACK-HAWK

Ο απεσταλμένος του OPEN, Ζήσης Μούσιος, ανέφερε οτι το τουρκικό ελικόπτερο ήθελε να δει την διάταξη των ελληνικών δυνάμεων και να εντοπίσει αδύνατα σημεία της από όπου θα μπορούσε να γίνει μια επιτυχημένη «προώθηση» προσφύγων και μεταναστών.

Το ελικόπτερο ανήκε στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή και παρέμεινε πάνω από την περιοχή για περίπου 3 με 4 λεπτά.

Επίσης, επαναλειτουργεί, από χθες το βράδυ, το τελωνείο των Κήπων από την τουρκική πλευρά.

Ο τελωνειακός σταθμός παρέμεινε κλειστός από τις 09.30 χθες το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω εργασιών στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών του, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τις 06:00 της Τετάρτης έως τις 06:00 της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου, συνελήφθησαν 24 άτομα -στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν- ενώ εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Συνολικά, για το πενθήμερο από τις 06:00 του Σαββάτου έως τις 06:00 της Πέμπτης, έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 34.778 περιπτώσεις και έχουν γίνει 244 συλλήψεις.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε την Πέμπτη ότι τα σύνορα θα μείνουν κλειστά για όσο καιρό χρειαστεί, ενώ επιτέθηκε στην Τουρκία για το όργιο fake news, καταγγέλλοντας ότι “οι Τούρκοι ειναι αυτοί που πνίγουν ανθρώπους στην θάλασσα”. 

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα