ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: “Η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες”

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: “Η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες”

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Ταντζού Μπίλγκιτς, απευθυνόμενος στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, είπε ότι “η Ελλάδα αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις”

Με αφορμή συνέντευξη του Έλληνα υπουργούστη Real News, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου αναφέρθηκε στον υποτιθέμενο αγώνα της Τουρκίας ενάντια στην τρομοκρατία λέγοντας:

“Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος με χερσαίες δυνάμεις και έχει “καθαρίσει” περισσότερα από 8.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα των συριακών εδαφών από την τρομοκρατία. Συμπροεδρεύει επίσης στην Ομάδα Εργασία για τους Ξένους Τρομοκράτες Μαχητές και συμβάλλει ενεργά στην πρόληψη των ξένων τρομοκρατικών μαχητικών κινημάτων.”

https://twitter.com/TanjuBilgic/status/1412474577557598210

“Οι πρόσφατες ψευδείς κατηγορίες για διφορούμενο ρόλο της Τουρκίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους έχουν πολιτικά κίνητρα. Με το επαίσχυντο παρελθόν της, η Ελλάδα αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις. Η συνεχής συκοφάντηση της Τουρκίας από την Ελλάδα ήταν ένδειξη ανασφάλειας και ενοχής” είπε ο Μπίλγκιτς.

Share
Translate »