Τουρκική εκπομπή για το “Πως θα πέσει η Αλεξανδρούπολη”

Σε τηλεοπτική εκπομπή στο CNN Turk εμφανίστηκε ξανά ο σύμβουλος του Ερντογάν Μεσούτ Χακί Τζασίν όπου είχε αντιπαράθεση με τον απόστρατο αντιπτέραρχο Ερντογάν Καρακούς για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να εισβάλουν οι τουρκικές δυνάμεις στη Θράκη.

Αρχικά, ο Καρακούς υποστήριξε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στην Αλεξανδρούπολη δεν αποτελούν πρόβλημα σε περίπτωση πολέμου. «Η αμερικανική συσσώρευση δεν είναι σημαντική, ούτε και η δυνάμεις είναι σημαντικές. Εκεί η Αμερική με κάποιο τρόπο δημιουργεί μια στρατιωτική θέση για να μας μπλοκάρει, ώστε οι χερσαίες δυνάμεις μας να μην πραγματοποιήσουν επιχείρηση. Δείτε πώς το κάνει. Τώρα έχει εγκατασταθεί ήδη τόσο στο λιμάνι όσο και σε συγκεκριμένα σημεία της Αλεξανδρούπολης. Ενώ αυτή τη στιγμή εγκαθίσταται στο στρατόπεδο Γιαννούλη» δήλωσε.

Στη συνέχεια, ο Καρακούς υποστήριξε ότι λόγω του ορεινού εδάφους στον Έβρο θα πρέπει σε μια ενδεχόμενη εισβολή ο Τουρκικός στρατός να περάσει υποχρεωτικά από σημεία όπου είναι εγκατεστιμένες αμερικανικές δυνάμεις.

«Αφού περάσεις τον ποταμό Έβρο, υπάρχει μία επίπεδη περιοχή, ενώ το σύνολο της περιοχής βόρεια της πόλης που αποκαλούν Αλεξανδρούπολη, είναι πλήρως ορεινό και δασώδες. Δεν είναι κατάλληλη περιοχή για επιχείρηση τεθωρακισμένων μονάδων. Γι’ αυτό θα είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε από τα μέρη που έχουν καταλάβει οι Αμερικανοί» είπε, με τον Τζασίν να παρεμβαίνει, υποστηρίζοντας ότι εναλλακτικά «Ο στρατός μπορεί να μπει μέσω Βουλγαρίας και να αποκόψει τις γραμμές».

Αυτο που δεν του έχουν πει του Τζασίν και του Καρακούς και ως NEMESIS HD οφείλουμε να τους το τονίσουμε εφόσον μπήκαμε σε υποθετικούς πολεμικούς διαλόγους ειναι οτι την ώρα που θα παλεύουν οι Τούρκοι να ξεπεράσουν τις γραμμές άμυνας μας ή θα προσπαθούν να μπούν μέσω Βουλγαρίας, το Δ’Σώμα Στρατού θα περνάει απο Διδυμότειχο προς Κεσάν και απο Καραγάτς, Αδριανούπολη.

Share