Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ F16 ΤΗΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η καταστολή της τουρκικής κυβέρνησης στο στρατό της, μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος το 2016, έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που η αεροπορία της Τουρκίας πεταει με το ζόρι τα αεροσκάφη F-16, δήλωσε ο αμυντικός και ιστορικός συγγραφέας Michael Peck.

“Οι πιλότοι μαχητών δεν είναι φθηνοί,” είπε ο Peck στο Εθνικό Συνέδριο την Πέμπτη.

Micheal Peck

“Έτσι ένα έθνος που ρίχνει τους πιλότους μαχητικών στη φυλακή δεν είναι απλά οτι σπαταλάει χρήματα, αλλά και έναν εξαιρετικά πολύτιμο πόρο”, δήλωσε ο Peck.

“Ωστόσο, στο όνομα της πολιτικής, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει διαλύσει την αεροπορική δύναμη της τόσο άσχημα ώστε με το ζόρι να μπορεί να σηκώσει τα F16 της”.

Μετά την αποτυχημένη πορεία, η κυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε να εκδικείται, καταργώντας τόσο τους κοσμικούς στρατηγούς όσο και το στρατιωτικό προσωπικό που συνδέεται με το κίνημα Gülen, το οποίο κατηγορεί η Άγκυρα για την απόπειρα πραξικοπήματος, είπε ο Peck.

Με περισσότερες από 300 εκατοντάδες πιλότους να απορρίπτονται, η τουρκική κυβέρνηση άρχισε να ψάχνει στο εξωτερικό για να καλύψει το έλλειμμα, δήλωσε ο Peck.

Όμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν το αίτημα της Τουρκίας να στείλει εκπαιδευτές πτήσεων.

Στη συνέχεια, η Τουρκία ζήτησε βοήθεια από το Πακιστάν, το οποίο επίσης πετάει με F-16, αλλά αυτό δεν λειτούργησε και, απελπιστικά, η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα το 2017 αναγκάζοντας 330 πρώην πιλότους να επιστρέψουν στην αεροπορία,

απειλώντας τους με την ανάκληση πολιτικών αδειών, ανέφερε ο Peck επικαλούμενος έκθεση του Συμβουλίου του Ατλαντικού.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα