ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ NAVTEX | Νέα πρόκληση εναντίον της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Νέες NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία από τον υδρογραφικό σταθμό της Σμύρνης για την εκτέλεση ασκήσεων από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Οι NAVTEX έχουν συνολική διάρκεια 9 μήνες και δεσμεύουν 3 διαφορετικές περιοχές του Αιγαίου κοντά σε ελληνικά νησιά σε θρακικό πέλαγος, κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για θαλάσσιες περιοχές βόρεια της Λήμνου, ανάμεσα στη Θάσο και τη Σαμοθράκη και μεταξύ Σκύρου, Λέσβου και Αγίου Ευστρατίου. Οι NAVTEX για τις εν λόγω περιοχές έχουν διάρκεια από 1 Ιανουαρίου του 2022 έως 14 Ιουνίου και από 16 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Από τα χρονικά διαστήματα που δεσμεύει παράνομα τις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές η Τουρκία εξαιρεί τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές όπως Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια, Πάσχα, Χριστούγεννα, 25 Μαρτίου, 28 Οκτωβρίου και άλλες γιορτές.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι νέες τουρκικές NAVTEX αποτελούν απόδειξη πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

Απαγορεύεται η αντιγραφή του άρθρου σε αλλα media χωρίς άδεια.

Exit mobile version