Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ: Δεν ισχύει λεει η Ρωσία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ρωσία, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ενέκριναν χθες κοινή δήλωση σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και άνοιξαν το δρόμο για μια ειρηνευτική αποστολή στην εμπόλεμη περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε νωρίτερα την ίδια ημέρα ότι μόνο ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στο Καραμπάχ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ανάπτυξη ενός τουρκικού ειρηνευτικού σώματος στο Καραμπάχ που δηλωσε η Τουρκία δεν προβλέπεται απο την συμφωνία

Τόνισε ότι η κοινή δήλωση της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν δεν κάνει καμία αναφορά στην Τουρκία με οποιονδήποτε τρόπο.

Εν τω μεταξύ, οι αναταραχές συνεχίζονται στην αρμενική πρωτεύουσα Ερεβάν μετά την υιοθέτηση νέας δήλωσης κατάπαυσης του πυρός.

Διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης νωρίς την Τρίτη, σπάζοντας παράθυρα και έπιπλα μέσα και απαιτώντας από τον Αρμένιο πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα