Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΦΤΑΡ & ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Ερντογάν προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και η Αλ Κάιντα θα βρουν γόνιμο έδαφος για να επιστρέψουν στα πόδια τους και η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα παράνομης εισροής προσφύγων σε περίπτωση πτώσης της νόμιμης κυβέρνησης στην Τρίπολη.

“Η ΕΕ πρέπει να δείξει στον κόσμο ότι είναι ένας σχετικός παράγοντας στη διεθνή σκηνή”, δήλωσε ο Ερντογάν.

“Η προσεχής ειρηνευτική διάσκεψη στο Βερολίνο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου, αλλά οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να μιλανε λίγο λιγότερο και να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα βήματα”.

Η προφανής επιλογή για την Ευρώπη είναι να συνεργαστεί με την Τουρκία στη Λιβύη, καθώς οι χώρες της ΕΕ δεν ενδιαφέρονται να παράσχουν στρατιωτική στήριξη στη χώρα, ενώ η Τουρκία έχει ήδη υποσχεθεί στρατιωτική βοήθεια στο GNA, δήλωσε ο Ερντογάν.

“Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες συμφωνίες για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία, δεσμευθήκαμε να προστατέψουμε την κυβέρνηση της Λιβύης από τους plotters”, δήλωσε ο Erdoğan.

“Σε αυτό το πλαίσιο, θα εκπαιδεύσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης και θα τους βοηθήσουμε να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία, την εμπορία ανθρώπων και άλλες σοβαρές απειλές κατά της διεθνούς ασφάλειας”.

” Η Ευρώπη μπορεί να υπολογίζει στην Τουρκία – έναν παλιό φίλο και πιστό σύμμαχο – για να επιτύχει το στόχο της διασφάλισης της ειρήνης στη Λιβύη, δήλωσε ο πρόεδρος. “

Ολα αυτά ερχονται αμέσως μετά τις Ελληνικές φάπες που εδωσε η Ελληνικη διπλωματία στην Τουρκία μετα την ξαφνική επίσκεψη Χαφτάρ οπου συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν Ειδικές δυνάμεις στην Λιβύη!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα