Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι προσπάθειες εξόρυξης φυσικού αερίου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο φαίνονται περισσότερο πολιτικές παρά οικονομικές και έχουν καταλήξει να ενώνουν τις χώρες εναντίον της, ανέφερε ο ενεργειακός ιστότοπος OilPrice.com.

Η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Κύπρος εντείνουν τους δεσμούς καθώς οι τρεις χώρες επιδιώκουν να επωφεληθούν από τα δυνητικά τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων που εντοπίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, η Τουρκία έχει αντιταχθεί σε σχέδια γεώτρησης κοντά στο νησί της Κύπρου, το οποίο χωρίζεται μεταξύ της Ελληνικής Κυπριακής Δημοκρατίας και της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου.

Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που αναγνωρίζει επισήμως τη Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και η Άγκυρα αναφέρει ότι η ελληνική διοίκηση θα παραβίαζε τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων αν εκμεταλλευτεί τα αποθέματα.

Η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί επίσης την αποκλειστική οικονομική ζώνη των Ελληνοκυπρίων (ΑΟΖ), μέρος της οποίας, λέει η Άγκυρα, βρίσκεται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας.

Το άρθρο επισημαίνει ότι ενώ τα μέρη που εμπλέκονται σε παράκτια έργα έχουν επιβραδύνει ή θέτουν σε αναμονή σχέδια για την παραγωγή ενέργειας βαθέων υδάτων λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, οι συνεχείς προσπάθειες της Τουρκίας είναι ένα «σημάδι ότι διακυβεύονται περισσότερα από την ενέργεια».

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η Τουρκία είναι πιθανό να περάσει στη δεύτερη ύφεσή της από το 2018 καθώς η χώρα παλεύει με τη μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων, σχετικά υψηλές υποχρεώσεις εξωτερικού χρέους και την οικονομική κατάρρευση της πανδημίας του κοροναϊού. Η λίρα έφτασε στο χαμηλό ρεκόρ των 7,269 έναντι του δολαρίου στις 7 Μαΐου.

Η Τουρκία «διακινδυνεύει ένα ενοποιημένο μέτωπο πολλών αντιπάλων σε διάφορες περιοχές», συνεχίζει το άρθρο.

«Τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος και το Ισραήλ, ενοποιούνται λόγω της ανακάλυψης σημαντικών ενεργειακών πόρων. Τα ΗΑΕ ανησυχούν για την πιθανή επανεμφάνιση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε γειτονικές χώρες », πρόσθεσε το άρθρο.

«Η Γαλλία, από την άλλη πλευρά, φοβάται ότι θα χάσει τα συμφέροντά της στη Λιβύη εάν η Άγκυρα μπορέσει να ισορροπίσει την κατάσταση υπέρ της κυβέρνησης της Τρίπολης. Όλες οι χώρες, ωστόσο, έχουν ένα κοινό πράγμα που τις ένωσε: την Τουρκία. »

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Πρόσφατες εξελίξεις

00:02:23

Λουκασένκο: «Κανένα πρόβλημα μεταξύ Λευκορωσίας και Ουκρανίας» – Τι ανέφερε για τις δυνάμεις στα σύνορα

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο (Aleksandr Lukashenko) ανακοίνωσε...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16 Viper: Το φονικό ραντάρ APG-83 που τα εξοπλίζει

Υπάρχει μια τάση στην Ελλάδα από αρκετούς να υποτιμούν...

Γιατί πάμε σε διερευνητικές με την Τουρκία εφόσον μας δείχνει τις προθέσεις της;

Δεν πέρασε ουτε μήνας εν αναμονή των διερευνητικών οταν Τουρκικά στρατευμάτα που ανήκουν σε μονάδες της Ανατολικης Θράκης, πραγματοποιήσαν στο «Κιρκαλελί» άσκηση διάβασης υδάτινου κωλύματος, δείχνοντας ξεκάθαρα τις επιθετικές προθέσεις των Τουρκικών στρατιωτικών σχηματισμών. Και τώρα έστειλαν το Τσεσμέ.

Το Τουρκικό Βαλλιστικό πρόγραμμα, η απουσία της Ελλάδας και οι λύσεις

Τα χρόνια περνάνε και το ερώτημα παραμένει ίδιο. Δεν...

«Σοκ και Δέος»: Η μαζική χρήση πυρών των ΗΠΑ και τα μαθήματα για την Ελλάδα

Η εκστρατεία «σοκ και δέος» ήταν μια στρατιωτική στρατηγική...

Το «πενηντάρι»: Η ιστορία του M2 Browning .50cal

Ανά τα χρόνια έχουν υπάρξει λίγα πυροβόλα όπλα τόσο...

Προσομοίωση αερομαχίας 4 RAFALE F3R με 4 F-16 Viper

RAFALE VS F-16V: Δείτε προσομοιώση αερομαχίας μέσω του προγράμματος...

Namer: Το Ισραηλινό θωρακισμένο ΤΟΜΠ (APC)

Το Namer είναι ένα Ισραηλινό ΤΟΜΠ (APC) βασισμένο στο...

Εξελίξεις