"Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ" – ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Abdel-Latif Darwish, καθηγητής οικονομικών και διαχείρισης κρίσεων στην Αίγυπτο, δήλωσε ότι η συμφωνία της Αιγύπτου με την Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων θα αποτελεσει ισχυρό πλήγμα στη συμφωνία μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν και της κυβέρνησης της Λιβύης εθνικής συμφωνίας.

Ο Νταρουίς δήλωσε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Κανάλι 10 της Αιγύπτου, ότι η Ευρώπη και οι μεγάλες χώρες πρέπει να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία για να σταματήσει την προσπάθεια επιβολής τουρκικής επιρροής στην περιοχή της Μεσογείου”.

Σχολίασε την υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, αναφέροντας: “Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην διαλυση των ονείρων του Ερντογάν για καταληψη του αερίου της ανατολικής Μεσογείου”.

Το ιταλικό πρακτορείο, “Nova”, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί την Αίγυπτο στις 18 Ιουνίου για να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τις αιγυπτιακές αρχές σχετικά με τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Πρόσθεσε οτι οι κινήσεις του Ερντογάν ειναι πολυ πιθανό να προκαλέσει πόλεμο Ελλαδας και Τουρκιας με την συμμετοχή των Αιγυπτιακών δυνάμεων υπερ της Ελλάδας

ΠΗΓΗ: almasdar

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

KF-51 Panther και EMBT: Το μέλλον των ευρωπαϊκών αρμάτων μάχης

Στην Eurosatory 2022, Rheinmetall και KNDS, κοινοπραξία KMW και...

NSM CDS: Το επάκτιο σύστημα άμυνας που συνεχώς «κερδίζει» νέους χρήστες

Τα επάκτια αντιπλοϊκά συστήματα όπως το NSM CDS αποτελούν...