ΤΟΥΡΚΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: «Το αεροπλανοφόρο και τα υποβρύχια»

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατα την διάρκεια της συνάντησης με τον Ισπανό πρωθυπουργό δήλωσε ότι η Τουρκία θέλει να αυξήσει την αμυντική συνεργασία με την Ισπανία, μέσω της αγοράς ενός δεύτερου αεροπλανοφόρου και πιθανώς υποβρυχίων.

«Το πρώτο αεροπλανοφόρο δεν ήταν αρκετά μεγάλο. Συμφωνήσαμε για την κατασκευή μιας μεγάλης κλίμακας «Και ίσως, να συνάψουμε (συνεργασία) και για ένα υποβρύχιο» », δήλωσε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

«Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε στην αμυντική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων (όσον αφορά) οπλισμένα και άοπλα μη επανδρωμένα εναέρια μέσα», είπε ο Ερντογάν.

Η σχέση Ισπανίας και Τουρκίας ειναι γνωστή, όπως και η πρόθεση της Τουρκίας για δεύτερο αεροπλανοφόρο κάτι το οποίο ήταν στα πλαίσια της αρχικής συμφωνίας για το πρώτο.

Το παράδοξο και το πιο αστείο είναι οτι επιμένει ο Ερντογάν να αποκαλεί το TCG Anadolu αεροπλανοφόρο είναι κάτι το ανεξήγητο καθώς δεν έχει αεροπλάνα ικανά να επιχειρήσουν απο τέτοιου είδους πλατφόρμα, μετά και την ακύρωση των Τουρκικών F-35. Ουσιαστικά μιλάει για ενα αεροπλανοφόρο χωρίς αεροπλάνα!

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Πρόσφατα

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Εξουθενώνουμε του Ρώσους σε ολόκληρη τη γραμμή»

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξέδωσε...

Απόφαση ΥΠΑΜ Ρουμανίας: Πρόταση για προμήθεια 48 F-35 σε δύο φάσεις

Η Ρουμανία ξεκινά άμεσα τις κινήσεις για την ενίσχυση...

Σερβία: «Να αναλάβει το ΝΑΤΟ» – Έκκληση Βούτσιτς για Κόσοβο

Μετά από σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στο Κόσοβο, ο...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

PUMA: To Γερμανικό ΤΟΜΑ (IFV)

To PUMA είναι ένα ΤΟΜΑ (IFV) των γερμανικών εταιριών...