Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ MOSSAD: Σύλληψη πρακτόρων του Ισραήλ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) “ξεσκέπασε” ένα 15μελές δίκτυο κατασκοπείας της Μοσάντ που εργαζόταν στην Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες, σε μια επιχείρηση που διεξήχθη με αυστηρή μυστικότητα, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου αποκαλύφθηκαν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξήχθη για 16 άτομα που φέρεται να είχαν στην κατοχή τους ευαίσθητες πληροφορίες και έγγραφα.

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως τα άτομα αυτά συνδέονται με την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ και παρακολουθούσαν υπηκόους άλλων κρατών μέσα στην Τουρκία. Μετά από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ότι είχαν εμπλακεί σε «πολιτική κατασκοπεία» και συνελήφθησαν.

Μεταξύ των κατασκόπων βρέθηκαν Σύροι υπήκοοι, τους οποίους η Mossad φέρεται να στατολόγησε έναντι χρηματικής αμοιβής. Η έρευνα επίσης αποκάλυψε πως ένας από τους κατασκόπους είναι Παλαιστίνιος, ο οποίος συνελήφθη το 2011 από τη Mossad και έκτοτε έγινε πληροφοριοδότης της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!
– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κιεμένου χωρίς σχετική άδεια.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα