Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Τέλος το “ήρεμο καλοκαίρι” στο Αιγαίο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε δηλώσεις του ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε με οργή στο Νίκο Δένδια αλλα και κατηγόρησε ανοιχτά την Ελλάδα οτι προκαλεί συνεχώς την Τουρκία σημειώνοντας οτι δεν “θα περάσουμε ήσυχο καλοκαίρι” αν δεν σταματήσει η Ελλάδα τις προκλήσεις.

Συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Μετά από μία περίοδο συνεχών εντάσεων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο τώρα ξεκινήσαμε έναν διάλογο με την Ελλάδα. Ξεκινήσαμε τις διερευνητικές επαφές, ενώ πραγματοποιούνται και συναντήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά και με φυσική παρουσία»

«Ξεκινήσαμε ξανά τις διερευνητικές τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα. Ήρθε ο Δένδιας, εγώ πήγα στην Ελλάδα. Και η συνάντηση που πραγματοποίησε ο πρόεδρός μας με τον κ. Μητσοτάκη στο περιθώριο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ήταν πολύ θετική. Ήταν όλες θετικές. Λύθηκαν όλα τα προβλήματα; Όχι. Αυτό που δείχνει είναι την επιθυμία μας τα προβλήματά μας να επιλυθούν μέσω διαλόγου. Ελπίζω αυτή η αποφασιστικότητα και η ειλικρίνεια να συνεχιστεί και από τις δύο πλευρές».

«Αλλά την ίδια ώρα, εσείς ρωτήσατε ‘αν θα περάσουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι;’. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις. Έχουμε συνηθίσει με τα όσα λέγονται. Πάμε στη συνέντευξη τύπου, όλα είναι καλά και μετά πίσω μου λέει ένα σωρό πράγματα ο φίλος μου ο Νίκος Δένδιας. Αυτά δεν χρειάζονται. Αλλά εμείς τα παραβλέπουμε αυτά, δεν είναι τίποτα τα λόγια. Αλλά για παράδειγμα, το καλοκαίρι, καθ’ όλη την τουριστική περίοδο, έχουμε κάνει μία συμφωνία κυρίων να μην γίνονται στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο.

Αλλά βλέπουμε τώρα ότι η Ελλάδα ανακοινώνει ΝΑVTEX.

Και προηγουμένως είχαμε συμφωνία κατά τις εθνικές εορτές να μην εκδίδουμε ΝΟΤΑΜ ή ΝΑVTEX, αλλά η Ελλάδα την ‘έσπασε’ κι αυτή. Τώρα η Ελλάδα πρέπει να αποφεύγει βήματα που παραβιάζουν το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει αυτά τα προκλητικά και προβοκατόρικα βήματα. Το ξέρω, το κάνουν για να ικανοποιήσουν το κοινό αίσθημα. Επειδή η πίεση πάνω τους είναι μεγάλη, κατά την άποψή μας, αλλά δεν έχει κανένα όφελος όλο αυτό.

Αυτός ο διάλογος που ξεκινήσαμε, θα πρέπει να μετατραπεί σε συγκεκριμένα βήματα. Τα προβλήματα που υπάρχουν να συνεχίσουμε να τα λύνουμε. Όσο μπορούμε να τα λύσουμε. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι, ως Τουρκία εμείς είμαστε ειλικρινείς και αποφασισμένοι». κατέληξε η δήλωση του Τσαβούσογλου.

Τελευταίες εξελίξεις

«Η Κύπρος θα ήταν δική μας» – Ερντογάν για την Τουρκική Εισβολή του 1974

Άγκυρα, Τουρκία - Σε δηλώσεις σχετικά με την τουρκική...

Δήλωση Πούτιν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δυτικές χώρες

Μόσχα, Ρωσία - Στην πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

Διαβάστε ακόμα