Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μετά από χρόνια προβληματικών σχέσεων, η Τουρκία άπλωσε ένα χέρι φιλίας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες με μια μεγάλη αποστολή ιατρικών προμηθειών για να την βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού.

Μαζί ο Ερντογάν έστειλε και μια επιστολή προς τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρουν μεγάλες τουρκικές εφημερίδες.

Το πακέτο βοήθειας είναι το τελευταίο που αποστέλεται στα πλαίσια της “ιατρικής διπλωματίας” της Τουρκίας, η οποία σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει καταστήσει τη χώρα τον κορυφαίο προμηθευτή ανθρωπιστικής βοήθειας στον κόσμο και τρίτο προμηθευτή ιατρικής βοήθειας, με αποστολές σε περισσότερες από 50 χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αλλά σηματοδοτεί επίσης ένα σημαντικό βήμα προς την προσέγγιση με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία, ένα από τα βασικά ζητήματα που έχουν προκαλέσει ένα χάσμα στη σχέση των δύο νατοϊκών συμμάχων από την υπογραφή της συμφωνίας με τη Μόσχα τον Δεκέμβριο 2017.

Ταυτόχρονα, η λίρα της Τουρκίας σημείωσε άθλια τις τελευταίες εβδομάδες, αφήνοντας τα αποθέματα ξένου νομίσματος της κεντρικής τράπεζας κενά καθώς παλεύει να διατηρήσει τη συναλλαγματική ισοτιμία κάτω από έξι στο δολάριο.

Οι ειδικοί λένε ότι μια διαπραγμάτευση με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι η πιο ελκυστική επιλογή για τον Ερντογάν, ο οποίος έχει αποκλείσει τη λήψη δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα