Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η Τουρκία ανέπτυξε UAV μεταφοράς φορτίου, το 2021 η μαζική παραγωγή

Η Τουρκία ανέπτυξε UAV μεταφοράς φορτίου, το 2021 η μαζική παραγωγή

Η Turkish Aerospace Industries ανέπτυξε μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεταφορας φορτίου, τα οποία αναμένεται να υποστηρίξουν μονάδες σε ζώνες μάχης εντός και εκτός Τουρκίας, όπως το βόρειο Ιράκ και η βόρεια Συρία.

“Ο τουρκικός στρατός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη φορτίου για να στηριξει τις υλικοτεχνικές επιχειρήσεις με UAV που έχουν δυνατότητα Κάθετης Προσγείωσης και Απογείωσης ώστε να καλύπτουν γρήγορα και με ασφάλεια την υλικοτεχνική υποστήριξη που χρειάζονται οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ορεινό έδαφος”, ανέφερε η TAI σε δήλωσή της.

Ο ανώτερος αξιωματούχος προμηθειών της Τουρκίας, πρόεδρος του SSB Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε ότι τα UAV αναμένεται να τεθούν σε σειριακή παραγωγή το 2021.

Η Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (ή SSB για συντομία), ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για την προμήθεια UAV μεταφορας φορτίου με κάθετες δυνατότητες προσγείωσης και απογείωσης.

Η TAI κέρδισε το συμβόλαιο για το 2018

“Χάρη στα συστήματα UAV μεταφορας φορτίου, οι απαιτήσεις όπως όπλα, πυρομαχικά, ιατρικός εξοπλισμός και γενικος εξοπλισμός που απαιτούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας στο πεδίο της μάχης θα μπορούν να παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με ασφάλεια ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες”, ανακοίνωσε η TAI.

Exit mobile version