Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τουρκία: Πιθανό μπλόκο από Γερμανία στην προμήθεια Eurofighter Typhoon προκάλεσε την οργή του Bayraktar

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Δημοσίευμα του Bloomberg σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τουρκικής εταιρείας Baykar, Haluk Bayraktar, το οποίο αναφέρει πως ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα μπλοκάρει την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon από την Τουρκία. Ο Bayraktar με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο x παρουσίασε την εναντίωση του Γερμανού Καγκελάριου ως μια ευκαιρία για την εξέλιξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, ο Haluk Bayraktar γράφει στην ανάρτησή του:

«Ο ρυθμός της τεχνολογικής προόδου δείχνει ότι τα ιπτάμενα επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου jet θα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα. Στο εγγύς μέλλον, οι πλατφόρμες στο πεδίο της μάχης θα μετατραπούν σε μεγάλο βαθμό σε μη επανδρωμένα συστήματα.

Η μη παροχή αυτών των αεροσκαφών όχι μόνο θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε τα δικά μας UAV, αλλά θα προσφέρει επίσης ένα πλεονέκτημα για την ταχεία ανάπτυξη του αμυντικού οικοσυστήματος στη χώρα μας.

Το να είμαστε μια χώρα που αναπτύσσει καινοτόμες τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να φτάσουμε σε ένα πολύ πιο δυνατό σημείο στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να κάνουμε το Bayraktar Kizil Elma, ένα πρότζεκτ το οποίο υλοποιούμε εξ ολοκλήρου με δικούς μας πόρους, το πιο εξελιγμένο μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Baykar την οποία διευθύνει ο Haluk Bayraktar είναι η εταιρεία που παράγει και τα ομώνυμα τουρκικά UAV Bayraktar TB2.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα