ΤΟΝ “ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΠΙΛΑΦΙ” – Διοικητής της Αλ Κάιντα ο στόχος Αμερικανικού UAV

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ΗΠΑ με χτύπημα απο UAV “έστειλαν για πιλάφι” υψηλόβαθμο διοικητή της Αλ Κάιντα τινάζοντας στον αέρα το όχημα του.

Ο διοικητής της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα εντοπίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου βορειοανατολικά της Ιντλίμπ στη Συρία, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Ο στρατός των ΗΠΑ κατονόμασε την Παρασκευή αρκετές μέρες μετα το χτύπημα τον Σαλίμ Αμπού-Αχμάντ ως ανώτερο διοικητή της Αλ Κάιντα δηλώνοντας επίσημα οτι σκοτώθηκε μετα απο αεροπορική επιδρομή στην Ιντλίμπ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που στόχευσε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Σαλίμ Αμπού-Αχμάντ καθοδόν απο την πόλη Ιντλίμπ προς ενα Συριακό χωριό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι σκότωσε έναν αξιωματούχο της Αλ Κάιντα εκείνη την μέρα, αλλά δεν τον κατονόμασε. Σε δήλωσή του την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος τύπου της Centcom Τζον Ρίγκσμπι δήλωσε ότι ο Σαλίμ Αμπού-Αχμάντ “ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και την έγκριση των διαπεριφερειακών επιθέσεων της Αλ Κάιντα”.

“Δεν υπάρχουν ενδείξεις για απώλειες αμάχων ως αποτέλεσμα της επίθεσης”, πρόσθεσε η δήλωση. Στην περιοχή Ιντλίμπ δραστηριοπιούνται πολλές τρομοκρατικές ομάδες με την Αλ Κάιντα να ηγείται αρκετών εξ αυτών.

NEMESISHD.GR – Η Αντιγραφή του κειμένου απαγορεύεται χωρίς σχετική άδεια.

Share
Translate »