Το Ρωσικό Μπελγκορόντ (Belgorod) υπό Ουκρανική πίεση: Τελευταίες εξελίξεις

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Οι μάχες στο Μπελγκορόντ (Belgorod) της Ρωσίας δεν έχουν κοπάσει και οι Ουκρανικές δυνάμεις που έχουν εισχωρήσει στην περιοχή όπως σας ενημερώσαμε χθες στο NEMESIS HD, φαίνεται ότι όντως έχουν κατάφερει να αποκτήσουν πατήματα στην περιοχή καθώς με κάθε επισημότητα η Ρωσία αναφέρει ενεργή στρατιωτική δράση στο Grayvoron.

Ο Δήμαρχος του Μπελγκορόντ (Belgorod) της Ρωσίας εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής Grayvoron, καλώντας τους να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους εν μέσω έντονων στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Αυτό έρχεται μετά από μια σειρά από Ουκρανικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας και βολές όλμων καθώς οι Ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την διασυνοριακή εισβολή από μαχητές από την Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μια ευρείας κλίμακας «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στη συνοριακή περιοχή του Μπελγκορόντ.

Ο Ρώσος Δήμαρχος Γκλάντκοφ (Gladkov), επιβεβαίωσε τη συνέχιση αυτών των επιχειρήσεων λέγοντας:

«Ο καθαρισμός της περιοχής από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, μαζί με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συνεχίζεται», δήλωσε ο Gladkov.

Το Ρωσικό Μπελγκορόντ (Belgorod) υπό Ουκρανική πίεση: Τελευταίες εξελίξεις
Photo by mil.ru, CC BY 4.0

Ενώ οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εισβολή προήλθε από την ουκρανική πλευρά των συνόρων, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ωστόσο, η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ακολουθώντας από ότι φαίνεται το παράδειγμα της Ρωσίας με τους «Little Green Men» στην Κριμαία, αναφέρει για το Μπελγκορόντ δράση ένοπλων ρωσικών αντιπολιτευόμενων ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Λεγεώνας «Ελευθερίας της Ρωσίας» και του «Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος», που αποτελείται από Ρώσους πολίτες που πολεμούν κατά της Ρωσίας.

Οι συγκρούσεις έχουν πλήξει την περιοχή, με πολλά κτίρια να έχουν υποστεί ζημιές και οκτώ άτομα να είναι τραυματίες μέχρι αυτην την ώρα, φήμες και πληροφορίες λένε και για νεκρούς αλλά δεν επιβεβαιώνονται και από τις δυο πλευρές μέχρι στιγμής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, drones στόχευσαν δύο κτίρια, ένα από αυτά είναι το γραφείο της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών FSB.

Το Ρωσικό Μπελγκορόντ (Belgorod) υπό Ουκρανική πίεση: Τελευταίες εξελίξεις
Aπό RIA Novosti archive, image #835340 / CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0)

«Τώρα απευθύνω έκκληση στους κατοίκους της συνοικίας Γκραιβορόν (Grayvoron), που εγκατέλειψαν προσωρινά τα σπίτια τους, να μην επιστρέψουν ακόμη», δήλωσε ο Ρώσος Δήμαρχος.

Η μάχη για το Μπέλγκοροντ δεν πέρασε απαρατήρητη στα ανώτατα κλιμάκια της ρωσικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για τις τρέχουσες εξελίξεις, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, περιέγραψε την εισβολή ως μια υπολογισμένη προσπάθεια να φύγει η προσοχή από τη στρατηγική πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία που κατέλαβαν οι Ρωσικές δυνάμεις πρόσφατα.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Copyright: NEMESIS HD

Πρόσφατα

Ρωσικό ΥΠΑΜ: “200+ απώλειες για την Ουκρανία στην Μαρίινκα” – Τι αναφέρει για την τακτική κατάσταση

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δημοσίευσαν σήμερα νέα ενημέρωση σχετικά...

Ρωσική άσκηση-μήνυμα στις ΗΠΑ – Ο Ρωσικός στόλος δίπλα στην Αλάσκα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι δυνάμεις...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

M48A5 MOLF: Η ιστορία του και οι δυνατότητες του

Τα M48 Patton είναι από τα πιο διαδομένα άρματα...

RAFALE: Η ιστορία και οι δυνατότητες του φονικού μαχητικού

Το Dassault Rafale είναι ένα γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών...