Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ F16 VIPER ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ: Δοκιμές της Lockheed Martin

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

To πρώτο αναβαθμισμένο F-16 Viper της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin.

Στις εγκαταστάσεις της Lockheed θα πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία επίγεια και πτητικά τεστ ώστε το αεροσκάφος να πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Τα τεστ αυτά περιλαμβάνουν προσομοίωση σε ειδικούς θαλάμους.

Το αεροσκάφος αναβαθμίστηκε στην έκδοση Viper στην ΕΑΒ σε συνεργασία με τη Lockheed Martin.

Μετά την ολοκλήρωση των πτητικών δοκιμών, το αεροσκάφος θα επιστρέψει στην Ελλάδα ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα τα επόμενα έξι αεροσκάφη F-16 θα περάσουν τις πύλες της ΕΑΒ για αποσυναρμολόγηση και αναβάθμιση.

Τα F16 Viper οπως σας έχουμε παρουσιάσει σε αρκετά βίντεο και άρθρα μεσω της σειράς ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ στο NEMESIS HD θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο οχι μόνο λογω των νέων ρανταρ που θα φέρουν αλλα και λόγο του νεου οπλισμού που θα έρθει μαζι με αυτα.

Η άφιξη των Viper αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο δραματικά εναντίον της Τουρκίας στο κομμάτι της αεροπορικής ισχύς για πολλά χρόνια.

Τελευταίες εξελίξεις

«Η Κύπρος θα ήταν δική μας» – Ερντογάν για την Τουρκική Εισβολή του 1974

Άγκυρα, Τουρκία - Σε δηλώσεις σχετικά με την τουρκική...

Δήλωση Πούτιν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δυτικές χώρες

Μόσχα, Ρωσία - Στην πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

Διαβάστε ακόμα