ΤΟ ΠΝ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΜΑΧΗ: Άσκηση σε όλες τις μορφές ναυτικού πολέμου

ΤΟ ΠΝ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΜΑΧΗ: Άσκηση σε όλες τις μορφές ναυτικού πολέμου

Το Πολεμικό ναυτικό δημοσίευσε βίντεο και εκπληκτικές φωτογραφίες απο την άσκηση που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες δηλώνοντας ετοιμοπόλεμο για οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί για την προάσπιση των Ελληνικών υδάτων.

Συγκεκριμένα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνει οτι από 17 έως 21 Μαΐου 2021, διεξήχθη επιτυχώς η προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου, Κεντρικού, Νοτιοανατολικού Αιγαίου και του Μυρτώου Πελάγους, με τη συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Υποβρυχίων, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού.

Κατά την ανωτέρω εκπαίδευση εκτελέστηκαν αντικείμενα σε όλες τις μορφές ναυτικού πολέμου με έμφαση στα πυρά κατά στόχου επιφανείας, στην τακτική χρήση των Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) Mark V καθώς και στον αιφνιδιασμό και την απόκρυψη των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ), των Κανονιοφόρων (Κ/Φ) και των Παράκτιων Περιπολικών (ΠΠ). 

Τα εν λόγω αντικείμενα  πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Επ’ ευκαιρία των ανωτέρω δραστηριοτήτων προσωπικό των συμμετεχόντων πλοίων επισκέφθηκε το Μνημείο Πεσόντων του ΠΝ στη ν. Κίναρο. 

Share
Translate »