Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει: Έρχεται αποφασιστική στρατιωτική απάντηση κατά του Ιράν – Πολλαπλές δηλώσεις αξιωματούχων

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Διάφοροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι σήμερα διαβεβαιώνουν ότι η επίθεση του Ιράν δεν θα μείνει χωρίς στρατιωτική απάντηση και δεν θα αλλάξει την αποτρεπτική ικανότητα του Ισραήλ. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιωάβ Γκάλαντ (Yoav Gallant), ο εκπρόσωπος του IDF Daniel Hagari και ο Yuli Edelstein τόνισαν ότι το Ισραήλ θα επιλέξει τον τρόπο και το χρόνο της απάντησής του, η οποία θα στείλει όπως είπαν τα κατάλληλα μηνύματα στο Ιράν.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ενημέρωσε τα στρατεύματα του IDF στο βόρειο Ισραήλ ότι η πρόσφατη ιρανική επίθεση απέτυχε να επιτύχει τους στόχους της λέγοντας «Η επίθεση με πυραύλους και drone του Ιράν στη χώρα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα «απέτυχε» και «θα αποτύχουν να αποτρέψουν το Ισραήλ να πράξει», δήλωσε ο Gallant, υποστηρίζοντας ότι η στρατηγική ισορροπία δεν θα αλλάξει υπέρ του Ιράν.

«Τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν παντού, οι ουρανοί της Μέσης Ανατολής είναι ανοιχτοί, όποιος εχθρός πολεμήσει εναντίον μας, ξέρουμε πώς να τον χτυπήσουμε όπου κι αν βρίσκεται», είπε σε σημεία των δηλώσεων του.

Ισραηλινά μαχητικά F-15, F-35, F-16
PHOTO BY IDF

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης Τύπου στη στρατιωτική βάση Julis, όπου παρουσιάστηκαν κομμάτια των ιρανικών πυραύλων, ο εκπρόσωπος τύπου του IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι τόνισε ότι το Ιράν δεν θα γλιτώσει από τις συνέπειες.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι σε αυτού του είδους την επιθετικότητα, το Ιράν δεν θα γλιτώσει», δήλωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έρχεται μια στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ.

Ο Yuli Edelstein, που είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ παρείχε μια πολιτική εξήγηση για τις συνεχιζόμενες εντάσεις, υπογραμμίζοντας ότι τα ισραηλινή αντίποινα θα χρησιμεύσουν στο να αποτρέψουν την Τεχεράνη να ξανα χτυπήσει το Ισραήλ.

«Θα πρέπει να αντιδράσουμε. Οι Ιρανοί θα ξέρουν ότι αντιδράσαμε. Και ελπίζω ειλικρινά ότι θα τους διδάξει ένα μάθημα ότι δεν μπορείτε να επιτεθείτε σε μια κυρίαρχη χώρα μόνο και μόνο επειδή το βρίσκετε εφικτό”, είπε ο Έντελσταϊν.

Αυτές οι δηλώσεις δείχνουν ότι παρά τις πιέσεις από τρίτες χώρες για να αποφευχθεί μια Ισραηλινή απάντηση. Το Ισραήλ ετοιμάζει τις δυνάμεις του για μια αποφασιστική απάντηση κατά του Ιράν, χωρίς όμως να διευκρινίζει το πότε αυτή θα συμβεί ακολουθώντας πιθανότατα το παράδειγμα των ψυχολογικών επιχειρήσεων που πραγματοποίησε και το Ιράν με την καθυστέρηση της δικής του απάντησης.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Πρόσφατες εξελίξεις

Απάντηση του ΥΠΕΘΑ στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας για τις έρευνες στην Κάσο

Την αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκάλεσαν οι ευχαριστίες...

Η Απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών στα δημοσιεύματα για την Κάσο: «Ολοκληρώσαμε τις έρευνες – Κυκλοφορούν ψεύδη»

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στον...

Διαβάστε επίσης

“Force de dissuasion”: Η πυρηνική δύναμη της Γαλλίας

Από τα πρώτα στάδια του Ψυχρού Πολέμου, η Γαλλία...

MP-5: Το θρυλικό υποπολυβόλο (SMG) της Heckler & Koch

Το Heckler & Koch MP5 είναι ένα υποπολυβόλο που...

Τα 40 Ελληνικά F-35 και η δυνατότητα στρατηγικής κρούσης

«Μην επιτίθεστε κατά μέτωπο σε θέσεις που μπορείτε να...

AMX-30: Το άρμα μάχης Ελλάδας και Κύπρου που συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ένα από τα άρματα μάχης που έχει υπηρετήσει τόσο...

T-2 Buckeye: Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

Το T-2 Buckeye είναι ένα από τα πιο πολυάριθμα...

14 Απριλίου 2024 | Η Επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ – Η Μέση Ανατολή αλλάζει

Σε μια ιστορική κίνηση το Ιράν ξεκίνησε μια μεγάλης...

Εξελίξεις