Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Το Ισραήλ αποκάλυψε «τη μεγαλύτερη σήραγγα της Χαμάς στη Γάζα» που έχει βρεθεί ως τώρα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Λωρίδα της Γάζας / Ισραήλ Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ανακοίνωσαν την ανακάλυψη της μεγαλύτερης σήραγγας (τούνελ) της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Η σήραγγα, η οποία εκτείνεται σε πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα, καταλήφθηκε από τον Ισραηλινό Στρατό πριν από αρκετές εβδομάδες, αλλά αποκαλύφθηκε στο κοινό μόλις σήμερα μαζί με σειρά αποκαλύψεων.

Σύμφωνα με τον IDF, αυτή η σήραγγα δεν είναι μόνο αρκετά φαρδιά ώστε να χωρέσει οχήματα, αλλά φτάνει και σε βάθος έως και 50 μέτρων κάτω από τη γη. Η σήραγγα είναι ιδιαίτερα καλά εξοπλισμένη με προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως ηλεκτρισμό, εξαερισμό και συστήματα επικοινωνίας, αναδεικνύοντας τον άρτιο σχεδιασμό της από την Χαμάς.

Ο Ισραηλινός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που ήρθαν στην κατοχή του από τη Λωρίδα της Γάζας, που δείχνει τον Μοχάμεντ Σινουάρ, αδελφό του αρχηγού της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, να οδηγεί με το όχημα του μέσα στη μεγάλη σήραγγα.

Αυτή η σήραγγα, που περιγράφεται από τον Ισραηλινό Στρατό ως η μεγαλύτερη σήραγγα της Χαμάς που έχει βρεθεί, δεν περνά στο ισραηλινό έδαφος. Τερματίζει 400 μέτρα πριν από το πλέον κλειστό πέρασμα Erez στα βόρεια σύνορα Ισραήλ-Γάζας, μια τοποθεσία από την οποία εισέβαλε η Χαμάς κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στις 7 Οκτωβρίου.

Η Χαμάς έχει δηλώσει προηγουμένως ότι έχει κατασκευάσει περίπου 500 χιλιόμετρα (311 μίλια) τούνελ κάτω από τη Γάζα. Αυτές οι σήραγγες είναι γνωστό ότι εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του λαθρεμπορίου όπλων και αγαθών από την Αίγυπτο, της εκτόξευσης επιθέσεων στο Ισραήλ, της αποθήκευσης ρουκετών και πυρομαχικών και της στέγασης κέντρων διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα