Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Το Ινδικό ναυτικό σε συναγερμό μετα τις αψιμαχίες με το Πακιστάν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι εντάσεις μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας κλιμακώθηκαν μετά την απόφαση του Νέου Δελχί να καταργήσει το ειδικό καθεστώς της περιοχής Τζάμμου και Κασμίρ και να εισαγάγει νομοθεσία για τη διάσπαση του κράτους σε δύο. Η Ινδία έχει κατηγορήσει στο παρελθόν επανειλημμένα το Ισλαμαμπάντ ότι φιλοξενεί τρομοκράτες που εκτελούν επιθέσεις στο έδαφος του Κασμίρ.

Το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό τέθηκε σε εγρήγορση για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις που θα μπορούσαν να διεξαχθούν από μαχητές που φέρεται να εδρεύουν στο Πακιστάν, σύμφωνα με την Ινδία Today TV, αναφέροντας ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με τους Hindustan Times, αναφέροντας έναν ανώνυμο κορυφαίο αξιωματούχο, οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στις ανατολικές και δυτικές ακτές και έχουν αρχίσει την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των “σημείων εισόδου” κατά μήκος της ακτής.
 
Ταυτόχρονα, ανέφερε η εφημερίδα AFP, με πληροφορίες απο τους ντόπιους, οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας στο Κασμίρ έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα