Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ “Με την Τουρκία έχουμε σημαντικές διαφορές αλλά τα βρίσκουμε μεταξύ μας” |...

“Με την Τουρκία έχουμε σημαντικές διαφορές αλλά τα βρίσκουμε μεταξύ μας” | Ρωσία

"Με την Τουρκία έχουμε σημαντικές διαφορές αλλά τα βρίσκουμε μεταξύ μας" | Ρωσία - nemesishd.gr

Οι θέσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας μερικές φορές διαφέρουν σημαντικά, ειδικά σε θέματα που αφορούν τη Συρία, αλλά η Τουρκία και η Ρωσία μπορούν και λύνουν κάθε πρόβλημα που προκύπτει , δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

“Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για τις οποίες δεν έχουμε τις ίδιες απαντήσεις, και μερικές φορές, αυτές οι θέσεις διαφέρουν σημαντικά, αλλά εκτιμούμε τις σχέσεις μεταξύ μας, γιατί είμαστε πάντα σε θέση να βρούμε λύσεις με τους Τούρκους συναδέλφους μας που ικανοποιούν και τους δύο”, είπε.

“Αυτό ισχύει τόσο για τις προεδρικές συναντήσεις όσο και για τις συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών. Είναι πάντα καλύτερο να διαπραγματευόμαστε με κάποιον που μπορεί να επηρεάσει μια συγκεκριμένη κατάσταση και έχει απόψεις που διαφέρουν από τη δική σου.” πρόσθεσε.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ως παράδειγμα τις συμφωνίες με την Τουρκία για την Ιντλίμπ της Συρίας.

“Υπάρχει ένα πρωτόκολλο που οι δύο πρόεδροι έχουν διαπραγματευτεί πριν από δύο χρόνια”, υπενθύμισε ο Λαβρόφ.

“Εφαρμόζεται βραδύτερα απ’ ό,τι συμφωνήθηκε, αλλά η τουρκική πλευρά τηρεί όλες τις υποχρεώσεις της βάσει αυτού του πρωτοκόλλου, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού της ένοπλης αντιπολίτευσης από την τζιχαντιστική ομάδα Αλ-Νούσρα και άλλων τρομοκρατών που συνεχίζουν να χτυπούν θέσεις του Συριακού Στρατού και επιδιώκουν να επιτεθούν εναντίον της βάσης μας στο Χμέιμιμ. “

Exit mobile version