Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Την έναρξη στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία ανακοίνωσε η Άγκυρα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση εναντίον του καθεστώτος Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, “ως απάντηση για τις επιχειρήσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων” αυτήν την εβδομάδα.

“Η επιχείρηση Εαρινή Ασπίδα, που ξεκίνησε μετά την αισχρή επίθεση της 27ης Φεβρουαρίου στο Ιντλίμπ συνεχίζεται με επιτυχία“, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

“Η Άγκυρα δεν προτίθεται να έρθει σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η οποία στηρίζει το καθεστώς της Δαμασκού. Αναμένει όμως από τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να σταματήσουν οι επιθέσεις των συριακών δυνάμεων και να αποσυρθούν στα όρια που καθορίστηκαν με τη συμφωνία του Σότσι”, συνέχισε ο Ακάρ.

“Ο μοναδικός σκοπός μας είναι να σταματήσουμε τις σφαγές του συριακού καθεστώτος, τη ριζοσπαστικοποίηση, τη μετανάστευση“, πρόσθεσε.

Δήλωσε μάλιστα ότι η Τουρκία, κάνοντας χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα, θα στοχοθετήσει μόνο τους στρατιώτες του συριακού καθεστώτος και εκείνα τα στοιχεία στο Ιντλίμπ που επιτέθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις.

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε επίσης ότι έχουν “εξουδετερωθεί” μέχρι στιγμής 2.200 Σύριοι στρατιώτες, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, 8 ελικόπτερα, 103 άρματα, δεκάδες οβιδοβόλα και 3 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα