Τιμωρητικό νομοσχέδιο για την Τουρκία κατατέθηκε στην Αμερικανική Βουλή

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης εισήγαγε νομοθεσία στη Βουλή των Η.Π.Α., η οποία θα απαγορεύει την ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού και στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων της Αμερικής στην Τουρκία.

“Δυστυχώς, υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν, η Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν μπορούμε πλέον να την εμπιστευτούμε ως αξιόπιστο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.”Η ανάπτυξη στρατηγικών πόρων στην Τουρκία δεν έχει πλέον νόημα”, δήλωσε ο Μπιλιράκης.

“Η επίθεση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία είναι μόνο μία από τις πολλές αποσταθεροποιητικές και καταπιεστικές ενέργειες που διαιωνίζονται από το καθεστώς του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία αρνείται συστηματικά στους πολίτες της τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, έχει εισβάλει και εξακολουθεί να κατέχει χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την Κύπρο, δεν επιτρέπει στις θρησκευτικές μειονότητες τη θρησκευτική τους ελευθερία, διενεργεί παράνομες έρευνες για πετρέλαιο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Επιπλέον, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά τον εναέριο χώρο ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ , της Ελλάδας, και διώκει δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς όταν γράφουν για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτές οι ενέργειες, σε συνδυασμό με την απειλή εναντίον της βάσης στο Ινσιρλίκ, κατά το πραξικόπημα του 2015, δείχνουν σαφώς ότι η συνεχιζόμενη παρουσία στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ στην Τουρκία αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Αμερικής.”, δηλώνει το γραφείο του βουλευτή.

Ο βουλευτής Μπιλιράκης πρόκειται να συνεργαστεί με τους συναδέλφους του για να προωθήσει το εν λόγω νομοσχέδιο μέσω της νομοθετικής διαδικασίας ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ