Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τιμωρητικό νομοσχέδιο για την Τουρκία κατατέθηκε στην Αμερικανική Βουλή

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης εισήγαγε νομοθεσία στη Βουλή των Η.Π.Α., η οποία θα απαγορεύει την ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού και στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων της Αμερικής στην Τουρκία.

“Δυστυχώς, υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν, η Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν μπορούμε πλέον να την εμπιστευτούμε ως αξιόπιστο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.”Η ανάπτυξη στρατηγικών πόρων στην Τουρκία δεν έχει πλέον νόημα”, δήλωσε ο Μπιλιράκης.

“Η επίθεση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία είναι μόνο μία από τις πολλές αποσταθεροποιητικές και καταπιεστικές ενέργειες που διαιωνίζονται από το καθεστώς του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία αρνείται συστηματικά στους πολίτες της τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, έχει εισβάλει και εξακολουθεί να κατέχει χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την Κύπρο, δεν επιτρέπει στις θρησκευτικές μειονότητες τη θρησκευτική τους ελευθερία, διενεργεί παράνομες έρευνες για πετρέλαιο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Επιπλέον, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά τον εναέριο χώρο ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ , της Ελλάδας, και διώκει δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς όταν γράφουν για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτές οι ενέργειες, σε συνδυασμό με την απειλή εναντίον της βάσης στο Ινσιρλίκ, κατά το πραξικόπημα του 2015, δείχνουν σαφώς ότι η συνεχιζόμενη παρουσία στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ στην Τουρκία αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Αμερικής.”, δηλώνει το γραφείο του βουλευτή.

Ο βουλευτής Μπιλιράκης πρόκειται να συνεργαστεί με τους συναδέλφους του για να προωθήσει το εν λόγω νομοσχέδιο μέσω της νομοθετικής διαδικασίας ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα