Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

"ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΜΕ" – ΥΠΕΘΑ ΠΡΟΣ ΝΑΤΟ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

«Υπάρχει ο φόβος ατυχήματος καθώς υπάρχει πάρα πολλή δραστηριότητα σε πολύ μικρό χώρο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα με αφορμή το χθεσινό περιστατικό παρενόχλησης σε βάρος ψαράδων στις Οινούσες.

«Κάποιες μέρες είναι μεγάλη η ένταση, άλλες μέρες υπάρχει ησυχία», είπε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ. «Εμείς βλέπουμε τη συνολική εικόνα, αυξημένη δραστηριότητα σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, καθώς δεν έχει κοπάσει η κατάσταση στον Έβρο», σημείωσε, τονίζοντας: «Η ένταση σε μικρούς χώρους αυξάνει το κίνδυνο για ατύχημα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι έχουν γίνει διαβήματα προς το ΝΑΤΟ και Οργανισμούς και πως η χώρα μας περιμένει «καλή τη πίστη μια καλύτερη συμπεριφορά» από την Τουρκία. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν όροι καλής γειτονίας».

Όπως συμπλήρωσε «απ΄ότι φαίνεται δεν αρκούν και ίσως μια επιλογή της ελληνικής διπλωματίας είναι να εκθέσει πλέον τη Συμμαχία, την οποία πληρώνουμε με συνέπεια! Μας έχει αναγνωριστεί και από τον πρόεδρο Τραμπ, όταν προσπαθούσε να μαζέψει…τις συνδρομές.

Δεν είναι δυνατόν ο ΓΓ του ΝΑΤΟ όπου σταθεί κι όπου βρεθεί να εκθειάζει την Τουρκία και τον Ερντογάν με επιχειρήματα που προκαλούν γέλια, όπως ότι “μας βοήθησε στον πόλεμο κατά του ISIS” και είναι “πολύ σημαντικός σύμμαχος”.

Δεν είναι δυνατόν ο ίδιος να δικαιολογεί την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικό F-16, για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου -αν έγινε- 13 δευτερολέπτων! Χθες στη Λέσβο τα τουρκικά F-16 πετούσαν επί 8 λεπτά στο νησί. Αν η Ελλάδα κατέρριπτε το τουρκικό αεροσκάφος τι θα έλεγε ο κ.Στόλντεμπεργκ; Ότι χάθηκαν οι Τούρκοι;

Ας τον αναγκάσει η Αθήνα να πάρει θέση. Εκτός αν ο κ. Στόλντεμπεργκ έχει διαταγές να δώσει τα κλειδιά όλης της περιοχής στον Ερντογάν και στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, επαναλαμβάνοντας τη …μεγάλη επιτυχία των ΗΠΑ και της Δύσης γενικότερα με την “αραβική άνοιξη”, η οποία τους έκανε εξουσία στην Αίγυπτο με φανατικό υποστηρικτή τον Ερντογάν. Η συνέχεια γνωστή: έτρεχαν και δεν έφθαναν. Δεν καταλαβαίνει ο Στόλντεμπεργκ και οι προϊστάμενοι του ότι κάνουν ακριβώς το ίδιο;»

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, η τελευταία του επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του ήταν πριν από 15-20 μέρες. «Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας, να τους αποτρέπουμε, να τους αναχαιτίζουμε και να εξηγούμε, όπως π.χ στον Έβρο, ότι θα ενισχύσουμε τα σύνορά μας ως άγρυπνοι φρουροί κι αυτό δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας ή εξήγησης», τόνισε.

«Εμείς δείχνουμε καλή διάθεση, θέλουμε να δείξει και η άλλη πλευρά, τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και κατέληξε: « Δε νομίζω πως η Τουρκία θέλει να κλιμακώσει κατακόρυφα την ένταση μέχρι την πρόκληση άλλων καταστάσεων, αλλά τα δείγματα συμπεριφοράς μας κάνουν να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και να προετοιμαζόμαστε».

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα