«Θέλουν 40 Rafale & πυραύλους» – Άγχος στην Τουρκία

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στα ελληνικά εξοπλιστικα προγράμματα αναφέρονται τουρκικά ΜΜΕ εστιάζοντας κυρίως στα γαλλικά μαχητικά Rafale που αναμένεται πολύ σύντομα να προσγειωθούν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Εκτός από τις ήδη γνωστές πληροφορίες που δίνουν οι τουρκικές ιστοσελίδες για τις παραγγελίες των αεροσκαφών, ισχυρίζονται πως η πολεμική αεροπορία έχει σκοπό να προμηθευτεί ακόμα περισσότερα.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η ελληνική πολεμική αεροπορία έχει αγοράσει 18 αεροσκάφη Rafale εκ των οποίων τα 12 μεταχειρισμένα και τα 6 καινούργια και πως έχει ανακοινωθεί ότι ο αριθμός θα αυξηθεί τελικά σε 24.

Όπως ήδη γνωρίζουμε τα νέα αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί στην έκδοση F3R και τα 12 μεταχειρισμένα αναβαθμίζονται στην ίδια έκδοση. Όσο για τον χρόνο παραλαβής των μαχητικών αεροσκαφών, έχουν ήδη παραδοθεί στην πολεμική αεροπορία τα πρώτα Rafale και αναμένεται να παραδοθεί και το 6ο τον Ιανουάριο και να πετάξουν όλα μαζί για την 114 ΠΜ όπου θα έιναι η βάση τους, ενώ τα υπόλοιπα θα παραδοθούν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα τουρκικά media όμως αναφέρουν πως η ελληνική αεροπορία δεν έχει σκοπό να μείνει στα 24 Rafale και πρόκειται να έχει προμηθευτεί συνολικά 40 μέχρι το 2025.

Αναφέρουν επίσης πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα προμηθευτούν μεγάλο αριθμό πυραύλων SCALP EG, METEOR, MICA και Exocet, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τουρκική πολεμική αεροπορία.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version