Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ Ο ΠΑΣΙΝΙΑΝ”: Ο Πούτιν επαινεί τον Αρμένιο πρωθυπουργό για τη συμφωνία στο Αρτσάχ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν για την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, τονίζοντας την απουσία οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης.

Ο Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της CSTO, ότι η Αρμενία έχει περάσει πρόσφατα ένα πολύ δύσκολο στάδιο στην ιστορία της.

“Οι ηγέτες της Αρμενίας και ο πρωθυπουργός της αναγκάστηκαν να λάβουν δύσκολες αποφάσεις, ωστόσο ήταν απαραίτητο για το λαό. Φυσικά, αυτές οι αποφάσεις ήταν οδυνηρές, αλλά τονίζω: κρίθηκαν απαραίτητες και απαιτούσαν μεγάλο προσωπικό θάρρος από τον πρωθυπουργό” είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Επεσήμανε ότι οι ηγέτες της CSTO έχουν επίγνωση της ευθύνης που ανέλαβε ο Pashinyan κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, προσθέτοντας:

“(Ο Pashinyan) φέρει αυτή την ευθύνη, και καθήκον μας είναι να υποστηρίξουμε τον ίδιο και την ομάδα του τώρα με στόχο τη δημιουργία ειρηνικών συνθηκών και τη διασφάλιση της εφαρμογής των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, βοηθώντας τους ανθρώπους που υποφέρουν από δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.”

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα