"ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" – ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Για τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα μίλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική συνέντευξη, επισημαίνοντας πως όταν τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού, θα υπάρξει νέο μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα.

«Στο προσφυγικό υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Εν συνεχεία, τόνισε πως το προσφυγικό είναι ένα κοινό ζήτημα με την ΕΕ και γι’ αυτό θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η συμφωνία της τελωνειακής ένωσης και να απελευθερωθεί η βίζα προς τους Τούρκους πολίτες, ενώ ζήτησε περισσότερη συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

«Εμείς στείλαμε το εξής μήνυμα, πως με αφορμή την πανδημία αν πείτε πως δεν χρειαζόμαστε την Τουρκία τότε να ξέρετε πως η πανδημία θα τελειώσει όμως το προσφυγικό ζήτημα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Τότε σας παρακαλώ τότε να μην χτυπήσετε την πόρτα μας. Στόχος μας είναι η καλή συνεργασία και βεβαία μια συνεργασία που όλοι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», κατέληξε.

Exit mobile version